Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2020

16. 03. 2020. Beograd

Izvor: RTS, Tanjug

RIK: Izborne radnje se prekidaju dok traje vanredno stanje

Sve izborne radnje u Srbiji se prekidaju dok je na snazi odluka o vanrednom stanju, odlučila je Republička izborna komisija na večerašnjoj sednici.

RIK je postupila u skladu sa članom 5 Uredbe Vlade Srbije o merema za vreme vanrednog stanja, u kome stoji da se "stupanjem na snagu ove uredbe prekidaju se sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština gradova i opština, koji su raspisani za 26. april ove godine".

U uredbi, objavljenoj danas u Službenom glasniku, još se navodi:

"Zadužuju se nadležne izborne komisije da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju i do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora.

Sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja".

"Ovim rešenjem se privremeno zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem tzv. koronavirusa, i biće nastavljen po donošenju odluke o prestanku vanrednog stanja", saopštio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Za rešenje o prekidu svih izbornih radnji, od 22 prisutna člana RIK, glasalo je 20, a dva su bila protiv.

Izbori za narodne poslanike prvobitno su raspisani za 26. april, a za isti datum je bilo zakazano i održavanje pokrajinskih izbora i izbora za odbornike u velikom broju skupština opština u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar