Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Komšija reporter

15. 04. 2019. Požarevac

Izvor: Boom93

U decembru postavljali sad skidaju...

Iako su graničnici za parking bili postavljeni u decembru, danas su ih radnici sklanjali.

sre

17.04.

2019.

Laki [neregistrovani] u 13:30

Po planu

Sve je to rađeno planski i po projektu, vi laici to ne razumete, to tako treba.

Odgovori
sre

17.04.

2019.

Mano Negro [neregistrovani] u 08:35

eh da je to sve...

Kada prolazite tuda, pogledajte nedavno rekonstruisanu ulicu i trotoare u Jovana Šerbanovića. Primetićete niz, najblaže rečeno - nelogičnosti, mada bi se to moglo nazvati i krivičnim delom, jer se svodi na bacanje novca svih građana uludo:
1. travnate površine između parking mesta i trotoara prosto primoravaju vozača ili putnika, da kada izađu iz vozila, ili gaze travu, ili hodaju dobar deo puta ulicom kako bi izašli na trotoar. To je tako kod centra za kulturu i kod hitne i higijenskog.
2. Kod dositej škole su napravljena dva spuštena trotoara (za ulaz vozila u dvorišta dositeja i ekonomske, a onda, par meseci nakon okončanih radova, setili su se da nisu postavili ogradu pored škola, pa su čupali kocke i krajnje amaterski betonirali rupe i postavili nepokretnu metalnu ogradu, tako da sada ta dva kolska prilaza može da koristi samo tank ako ih probije, drugog načina nema. Znači, kao da napraviš vrata pa ispred njih podigneš zid.
3. Pešački prelazi i spušteni trotoari se ne gađaju sa semaforima.
4. Zeleno svetlo na semaforu između dositeja i hitne traje oko 10 sekundi, tako da malo dete iz osnovne škole nema ni teoretske šanse, osim trčeći, da u tom roku pređe ulicu.
5. Verovatno zbog one seljoteke (valjda se diamond zove), kod spomenika kod hitne, okruženje spomenika je toliko puno razbijenog stakla, da je to neverovatno. Očigledno, nije nam čitav grad pokriven metlom komunalnog, već samo odabrana područja kao što je gradski park koji se licka i sređuje svakog dana.
6. Poklopci šahti, a naročito onaj kod nastavničkog ulaza u dositej su nestručno sečeni i skraćivani, pa trenutno baš taj nije ničim pričvršćen, već čeka kada će neko da upadne u rupu.
7. ceo potez ulice od raskrsnice do njegoševe imao je betonske kanale za cevi koji su imali betonske ploče kojima su bili pokriveni, kada je ulica rađena, bačene su te ploče i cevi su zatrpane peskom.
8. Hidrant na uglu kod spomenika stoji na izvolte da ga neko vozilo pokupi usput.
9. Spajanje kocki trotoara i okolnih zgrada je tako loše urađeno, da je to i najvećem laiku jasno.
10. Kod kafea "Kuća", rađena je druga podloga (asfalt), umesto kocki koje idu duž cele ulice pa to veoma bode oči.
11. Nešto su petljali sa nivelacijom ulice i trotoara, pa je sada dobar deo korenja drveća lipa koje postoje u toj ulici ogoljeno, izlažući ih većoj mogućnosti da padnu.
12. Radnici hitne pomoći ili higijenskog zavoda ili neko treći se konstantno parkira na trotoaru i saobraćajna policija to kao da ne primećuje.
13. Pošta, tačnije Telekom ima svoja neka parking mesta i čak ograđen parking pored ulice, a nešto mi sluti da je to ustvari gradsko zemljište, koje oni bez plaćanja koriste. Ok, neka je i tako, ali mogli bi da ne prelaze kamionima i vozilima preko travnjaka i čak su i iščupali stubić na uglu.

moglo bi ovako do sutra, ali nema potrebe...sve će to narod pozlatiti.

Odgovori
uto

16.04.

2019.

Brala [neregistrovani] u 20:15

Pajo imam strasnu ideju za biznis

Znao sam da sam trebao da otvorim zanatsku radnju za ovu delatnost. Pa ovo se radi kao ulica Lole Ribara u Pozarevcu, svake godine bar jedaput :-)

Odgovori

Ostavi komentar