Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 04. 2012. Požarevac

Autor: 2 Izvor: Novosti

Marko Milošević ne da ''Bambi-park''

Grad se nada vraćanju zemljišta koje je ustupio Miloševićima, ali od toga nema ništa. Mlađi Milošević ovih dana započeo radove na uređenju zemljišta.

Narednih dana koncern "Bambi" potpisaće ugovor kojim će gradu Požarevcu vratiti u vlasništvo svoj deo Bambi parka, površine dva hektara, prema sporazumu sklopljenom prošle godine.

Za uzvrat, na ime objekata dečjeg zabavnog parka podignutog na ovoj parceli, grad će otpisati dug od 700.000 dinara koji je koncern napravio iznajmljujući gradski lokal za svoju prodavnicu "Slatka kuća".

Na isti način, grad namerava da povrati i drugi deo Bambi parka, površine 50 ari, vlasništvo Marka Miloševića, sina pokojnog predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića. On je na svojoj parceli podigao bazen, vidikovac, sportske terene i lavirint, koji se danas nalaze u ruiniranom stanju.

"Pošto nam je želja da ceo Bambi park pripadne građanima, nameravamo da povratimo i deo zemljišta koji pripada Marku Miloševiću, pod istim uslovima pod kojima smo to obavili i sa koncernom "Bambi". To znači da bi on trebalo da nam besplatno ustupi svoj deo, jer ga je besplatno i dobio, a da mu grad plati za objekte koje je na njemu podigao. Ovakvu ponudu izneli smo javno još pre godinu dana, ali nam se do sada niko iz porodice Milošević nije javio", kaže gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević.

U Markovom delu Bambi parka ovih dana uveliko se izvode radovi, ali niko ne zna s kojim ciljem. Ono što je moguće videti sa ulice, jeste da je betonski deo sa sportskog terena uklonjen i da su dovezene velike količine zemlje.

Na pitanje da li mu je poznato da se na toj lokaciji izvode bilo kakvi radovi, gradonačelnik je odgovorio odrečno. Za ove radove ne znaju ni u odeljenju za urbanizam u Gradskoj upravi.

"Bez naše građevinske dozvole niko ne može bilo šta da gradi, a za ovu lokaciju do sada nam niko nije zatražio dozvolu", kaže Gordana Ranđelović, načelnik gradskog odeljenja za urbanizam.

Po prijavi građana, na lice mesta izašla je i građevinska inspekcija, ali ni ona nije prikupila više podataka.

"Inspektori su obišla ovu lokaciju, ali tamo nisu zatekli nijednog radnika. Prema njihovom izveštaju, sudeći po zatečenom stanju, tamo se, najverovatnije, samo uređuje zemljište", kaže za "Novosti" Slađana Petrušić, načelnik gradskog odeljenja ispekcijskih službi.

Bambi park podignut je i otvoren 1999. godine, za vreme NATO-bombardovanja Srbije, zajedničkim ulaganjima koncerna "Bambi" i preduzeća "Madona" Marka Miloševića.

sre

04.04.

2012.

pametnjakovicmladji [neregistrovani] u 12:52

Nudim pomoć, skoro za frajlu

Evo, ja znam šta se radi na Bambi parku i spreman sam da gospodi iz gradske uprave to i otkrijem uz simboličnu nadoknadu u vrednosti njihove mesečne plate sa sve stimulacijama.

Odgovori

Ostavi komentar