Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 04. 2012.

Autor: 3 Izvor: Večernje novosti

Uslovna kazna dvostrukoj čedomorki

Nepravosnažnom presudom Seljvete Murina (32) iz Kostolca zbog dvostrukog čedomorstva izvršenog 7. marta 2010. godine osuđena na osam meseci eventualnog boravka iza rešetaka

Seljvete Murina (32) iz Kostolca, osuđena je nepravosnažnom presudom ovdašnjeg Osnovnog suda na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog dvostrukog čedomorstva izvršenog 7. marta 2010. godine.

- Za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju predviđena je kazna do pet godina zatvora, jer zakon ovo delo tretira kao takozvano privilegovano ubistvo. I u slučaju Seljvete Murine utvrđeno je da se ona u trenutku izvršenja krivičnog dela nalazila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pa joj je izrečena samo uslovna kazna. Takođe, u obzir je uzeto i to da do sada nije osuđivana, te da je majka petoro maloletne dece - objašnjavaju u požarevačkom Osnovnom sudu.

S obzirom na to da Osnovno javno tužilaštvo ovakvu kaznu smatra preblagom, o njihovoj žalbi odlučivaće Apelacioni sud u Beogradu...

Podsetimo, optužnica je Seljvetu teretila da je u svojoj porodičnoj kući u Kostolcu, odmah posle porođaja, usmrtila dve bebe ženskog pola, a zločin je otkriven kada su njeni svekar i svekrva, koji žive u zasebnoj kući, u istom dvorištu, pozvali Hitnu pomoć, jer su primetili da joj je pozlilo. Naravno, lekari su lako utvrdili da se žena upravo porodila, pa je alarmirana policija.

Nema komentara.

Ostavi komentar