Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 05. 2012. Petrovac na Mlavi

Autor: 2 Izvor: Danas

Beograd finansira projekte Petrovca

Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji u 2012. godini je opredelila iznos od 2,5 miliona dinara za opštinu Petrovcu na Mlavi.

Ovim iznosom biće finansiran projekat saniraniranja i adaptirananja igrališta za male sportove (rukometno igralište) u krugu dvorišta Srednje škole „Mladost“.

Član Gradskog veća i predsednik Komisije za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Srbiji Miroslav Čučković rekao je da saradnja prestonice sa najnerazvijenijim opštinama u Srbiji ima za cilj da mlade zadrži u tim područjima, kao i to da se poveća zaposlenost stanovništva.

„Beograd je podjednako posvećen svim regionima u Srbiji, a odluka da se pomogne najnerazvijenijim opštinama jeste nešto što će takvim sredinama dati podstrek da se bolje razvijaju. Novac se ulaže u projekte kao što su vrtići, škole, igrališta, ali i zdravstvene ustanove i infrastruktura“ precizirao je Čučković.

„Ovo je pravi način da se pokaže da glavni grad ima želju da pomogne drugim opštinama po Srbiji. Sigurno je da ćemo sa takvom politikom nastaviti i ubuduće“ zaključio je Čučković.

Osim opštine Petrovac na Mlavi, Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama opredelila je po 2,5 miliona dinara i za opštine Sokobanja, Krupanj i Preševo.

Na ovaj način, grad Beograd dodeljuje pomoć za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine.

Nema komentara.

Ostavi komentar