Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 05. 2012.

Autor: 1

Požarevac vs. Vrnjačka Banja

U Srbiji se održava Međunarodni dan izazova. Suparnik Požarevca ove godine je Vrnjačka Banja.

Osnovni cilj manifestacije je uključivanje što većeg broja ljudi u fizičke aktivnosti. Od 7 do 20 časova, gotovo na svakih sat vremena u Požarevcu je organizovano neko dešavanje, a pored grada i Kancelarije za mlade uključile su se škole, vrtići, preduzeća i vojska.

Suština Dana izazova je međusobno nadmetanje dva, žrebom izabrana grada iz iste kategorije, koji bi  korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, trebalo da buduuspešniji u iniciranju i pokretanju što većeg broja građana na vežbanje i druge oblike fizičke aktivnosti.

Požarevac je prošle godine pobedio opštinu Senta, a ove godine je rival Vrnjačka Banja. Ko izgubi mora da istakne zastavu suparničkog grada, kaže Veljko Obradović iz Kancelarije za mlade.

Pripadnici vojske su jutros vežbali, tokom dana sindikati javnih preduzeća i policije na hipodromu se takmiče u nadvlačenju konopca, u školama se održavaju zajednički časovi fizičkog, a centralni događaj je turnir u malom fudbalu od 18 časova u Tabačkoj čaršiji.

Minimalni zadatak u okviru Dana izazova je da se danas svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije