Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 06. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Trst se divi delima Milene Pavlović Barilli

Izložba slika Milene Pavlović Barilli predstavljena je građanima Trsta.

Na reprezentativnoj izložbi je zastupljeno oko 50 radova poznate slikarke kao i 20 njenih modnih kreacija i nekoliko ličnih predmeta.

Organizatorka ove izložbe Jelica Milojković, kaže za Boom 93 da se uprava grada Trsta postarala da ova izložba bude promovisana na najbolji mogući način i privuče veliki broj posetilaca.

''Mogu da kažem sa velikim zadovoljstvom da je posećenost izvanredna. Ovo je tek početak, a videćemo još jer je tamo sve marketinški dobro propraćeno, mnogi su dobili i pozivnice ali ima i novinskih tekstova, pa velikih panoa, zaista je sve određeno sjajno'' kaže Milojkovićeva.

Milojkovićeva ističe da su pre Trsta imali izložbu u Muzeju Grada Rijeke i tu zabeležili dobru posećenost. Zahvaljujući toj izložbi dolazile su pozitivne reakcije iz srpsko kulturnog društva ''Prosvijeta'' iz Zagreba kao i Udruženja likovnih umetnika Hrvatske. Tim povodom je pokrenuta inicijativa za zaključivanje sporazuma o kulturnoj saradnji ove dve države.

''Oni su sa oduševljenjem prihvatili predlog da se naredne godine u galeriji Prsten organizuje izložba u Zagrebu. Dakle kulturna saradnja izmežu Srbije i Hrvatske je na najvišem nivou'', potvrđuje ona.

Izložba u Trstu biće otvorena do 17.juna. Srpska pravoslavna crkvena opština i grad Trst su finansirali ovu postavku.

Nema komentara.

Ostavi komentar