Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 06. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Popis poljoprivrednih gazdinstava od oktobra obavezan

Popis poljoprivrednih gazdinstava u Braničevskom okrugu biće obavljen od 1.oktobra do 15. decembra.

Svrha popisa je da se dobiju relevantne informacije o stanju u ovoj privrednoj grani. Sekretar Skupštine Požarevac Miroslav Ungurjanović je na današnjem radnom sastanku istakao da će zahvaljujući ovom popisu grad dobiti odgovore na neka od važnijih pitanja.

''Na ovaj način, dobiće se realna slika poljoprivrede kako u Republici, tako i u Braničevskom kraju. Tako ćemo da znamo čime raspolažemo i šta nam je činiti'' rekao je on.

Ungurjanović dodaje da će rezultati popisa prevashodno koristiti poljoprivrednim proizvođačima kako bi bolje planirali ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Lični podaci koji će biti ovim popisom prikupljeni, predstavljaće službenu tajnu , a sva lica koja ne daju informacije moraće da plate određenu novčanu kaznu, jer popis po zakonu donetom prošle godine ima obavezujuće uputstvo.

U slučaju da popisivač naiđe na gazdinstva pravnih lica i preduzetnika moraće i njih da popiše. Popis će da obuhvati porodična poljoprivredna gazdinstva, zemljoradničke zadruge kao i privredna društva.

Poslednji popis poljoprivrede obavljen je 1960. godine i posle pola veka pauze trebalo je da bude ponovo sproveden od 1. do 15. novembra 2011. godine, ali je morao da bude pomeren za drugu polovinu 2012. godine, jer nisu bila obezbeđena sredstva iz budžeta.

Nema komentara.

Ostavi komentar