Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 07. 2012. Požarevac

Autor: 2 Izvor: PU Požarevac

Vršio neovlašćene agencijske usluge

Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Momčila A. (60) iz Požarevca, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevara, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i nedozvoljeno držanje oružja.

On je osumnjičen da je od J.M. iz Boževca u januaru 2011. godnine uzeo 900 evra na ime pribavljanja boravišne vize za Austriju, uz doplatu od 1600 evra po pribavljanju vize. 

Kako do jula meseca ove godine prevarena meštanka Boževca nije dobila ni vizu niti joj je vraćen novac slučaj je prijavila policiji.

Radeći na ovom slučaju policija je utvrdila da se osumnjičeni neovlašćeno bavio pružanjem agencijskih usluga za izdavanje viza u ambasadama stranih zemalja koje je on pribavljao uz novčanu nadoknadu.

Izvršenim pretresom policija je kod osumnjičenog pronašla oko 80 putnih isprava, uglavnom meštana Braničevskog okruga,  kao i 286 zdravstvenih knjižica, 90 radnih knjižica, više pečata firmi, obrasce ambasada potrebnih za dobijanje viza kao i drugu ličnu dokumentaciju potrebnu za dobijanje viza.

Izvršenim pretresom policija je kod osumnjičenog pronašla i veću količinu lovačke municije, karabinske, manevarske kao i  jednio pakovanje signalnih metaka.

Imenovani od nadležnih institucija nema odobrenje za posedovanje oružja i municije pa je protiv njega podneta prijava  za neovlašćeno posedovanje oružja  i municije.

Osumnjičenog je požarevačka policija uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar