Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Marina Andrejić traži odštetu i starateljstvo nad ćerkom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 07. 2012.

Autor: 1

Marina Andrejić traži odštetu i starateljstvo nad ćerkom

Advokat Marine Andrejić iz Majilovca, oslobođene optužbi za ubistvo trinaestogodišnjeg sina, najavio je da će podneti zahtev za nadoknadu štete i vraćanje starateljstva nad njenom ćerkom.

Srbislav Stojanović je Boom 93 rekao da je Marina nezakonito provela 700 dana u zatvoru i da će zahtev za nadoknadu štete biti podnet Ministarstvu pravde.

“Ukoliko ne budemo zadovoljni njihovom odlukom, pokrenućemo postupak pred sudom”, rekao je on.

Pojedini mediju spekulišu da bi iznos koji sleduje Marini Andrejić mogao da dostigne i deset miliona dinara, ali Stojanović to nije želeo da komentariše.

Odlukom Centra za socijalni rad Veliko Gradište Marininoj ćerki A.A.  bilo je zabranjeno da vidi i poseti svoju majku u požarevačkom pritvoru. U toj ustanovi listu Blic je rečeno da će, ukoliko želi da povrati starateljstvo, Marina Andrejić biti dužna da sama pokrene postupak.

Stojanović je najavio da će procedura za povraćaj starateljstva biti pokrenuta pred nadležnim organom u Velikom Gradištu.

Apelacioni sud je u utorak, nakon održanog pretresa Marini Andrejić ukinuo pritvor u kojem je provela gotovo dve godine. Ona je prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu bila osuđena na 20 godina zatvora.

ned

08.07.

2012.

Saša [neregistrovani] u 08:46

verovali ili ne

I šta sada? Nije prvi put da pravda pogreši, ali u ovakvim slučajevima čovek ne može da ostane ravnodušan. Novine su ovu ženu osudile čim je uhapšena. Izgubila je dete (još se ne zna da li je živo, ili ne )drugo dete su joj oteli, muž je umro, selo je odbacilo, familija takodje. Srušena joj je kuća, porodica, a ona označena kao monstrum. Hoće li joj novac nadoknaditi život? Sigurno da neće.

Odgovori

Ostavi komentar