Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 07. 2012.

Autor: 1

Slobodno 48 mesta u Požarevcu i Kostolcu

Osmaci neraspoređeni nakon prvog upisnog kruga, danas popunjavaju i predaju listu želja za upis u srednje škole, u kojima je ostalo slobodnih mesta. U Požarevačkim srednjim školama ostalo je 48 slobodnih mesta.

Učenici popunjavaju liste u svojim matičnim osnovnim školama, a slobodnih mesta u Požarevcu ima u Ekomsko-trgovinskoj, Politehničkoj, Poljoprivrednoj i Tehničkoj školi u Kostolcu.

U Ekonomsko-trgovinskoj školi ostala su 23 slobodna mesta za profil proizvođača finalnih proizvoda od drveta.

Tehnička škola u Kostolcu ima 17 slobodnih mesta, po 8 za elektroinstalatere i elektromehaničare za termičke i rashladne uređaje, kao i jedno mesto za mehaničare gaso i pneumo energetskih postrojenja.

U poljoprivrednoj su ostala 3 nepopunjena mesta za mesare.

Politehnička škola upisuje još pet elektroinstalatera.

Direktor Politehničke škole Dejan Savić kaže da je zadovoljan prvim upisnim krugom. U školi je za određene profile podignut prag upisa. On očekuje da će nakon drugog upisnog kruga, svi smerovi biti popunjeni.

Prema podacima školske uprave u Požarevcu 152 učenika iz osnovnih škola u Požarevcu i Kostolcu ostalo je neraspoređeno, odnosno 444 učenika na području čitavog okruga.   

Raspored učenika po školama, smerovima i obrazovnim profilima biće objavljen u sredu, a učenici će se za nastavak školovanja upisivati 12. jula.

Nema komentara.

Ostavi komentar