Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 07. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Izvorište ''Ključ'' dostiže svoj maksimum

Kapaciteti na izvorištu ‘’Ključ’’ dostigli su svoj maksimum, poručuju iz Vodovoda

Poslednjih 15 dana proizvodnja vode prešla je granicu koja iznosi 210 litara po sekundi  i sada je dostigla brojku od 280.  Kao posledica nesavesne potrošnje vode, građani u višim delovima grada je nemaju, pa iz gradskog ’’Vodovoda’’ apeluju na sugrađane da povedu računa i racionalizuju potrošnju.

Direktor ’’Vodovoda’’ Požarevac Nenad Ratić kaže za Boom 93 da je vrlo moguće da se ponovi prošlogodišnji scenario i da grad ponovo dobije ograničene količine vode što bi dodatno uticalo i na njen kvalitet.

''Ukoliko budemo nastavili sa ovakvom potrošnjom, bojim se da ćemo doći u jednu nezavidnu situaciju, jer može da se pogorša kvalitet vode'' ističe Ratić.

On kaže da ukoliko građani i dalje nesavesno troše vodu, smanjenje proizvodnje je jedino rešenje kako bi se održao kvalitet vode u zakonskim granicama. On napominje da ne vidi rešenje ni u isključenju vodosnabdevanja, jer bi prilikom ponovnog uspostavljanja normalnog protoka vode, došlo do pucanja cevi i havarija.

Svetski standard u potrošnji vode po glavi stanovnika je 120 litara, dok u Srbiji potrošnja vode skoro pa je trodupla.

sre

25.07.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 14:49

Poziv

Jovane Petrovicu sobodno dodjite na kafu i videcete kako!

Odgovori
pet

20.07.

2012.

Mašinac iz SD [neregistrovani] u 19:08

Jedan od mnogih

Trebali su tebi da daju otkaz odavno, a nadam se da se isto osećaš kao i ja i mnogi drugi,prevareni, kojima si danima i mesecima obećavao zaposlenje i na kraju po tvom običaju, slagao.

Odgovori
pet

13.07.

2012.

Jovan Petrović, običan građanin bez dipl građ. inž. [neregistrovani] u 14:43

Re:

Gospodine Iliću, još samo da nam objasnite kako ste uspeli da uradite ovolike projekte dok ste primali platu u Vodovodu! Ili ja grešim ili ste vi toliki kapacitet pa možete obavljati i zadatke na poslu i one privatne!

Odgovori
pet

13.07.

2012.

Aleksandar Ilić [neregistrovani] u 13:32

Re: Neuspesi

Ako pominješ mene, Aleksandra Ilića dipl građ. inž. onda bi moji "neuspesi" trebali biti 4 projektovana i izgrađena drumska mosta, preko 1.000.000 m2 projektovanih i izgrađenih stambeno poslovnih objekata. Onda pomeni i moje donacije gradu u smislu projektovanja i izgradnje pešačke pasarele preko pruge u ul.Hajduk Veljka, fiskulturne sale OŠ Njegoš, Dom učenika poljoprivredne škole i donirane projekte i nadzor za 2 mosta preko reke Pek za JP direkcija Kučevo.
Od kapitalnih objekta izdvajam učešće u projektu izgradnje novog zatvora (zvanog "Alkatraz") u Zabeli i kompletan projekat i nadzor na izgradnji čelične hale u Leštanima - centralni NIKE magacin kompanije Delta Holding od 5000 m2.
Tražim od ovog Vrcka da se On ovde javno ovako, kao stručnjak legitimiše a ne da zamajava narod nekakvom potrebom da A. ILIĆ ovako leči komplekse. Ja lečim komlekse radom a ovakve osobe su mi dale otkaz u JKP VIK za to što sam ih javno prijavio Tužilaštvu za nihove egzibicije u poslu i ozbiljne sumnje u zloupotrebe sl.položaja kao i za očigledan sukob interesa dvojice stručnih i ključnih rukovodioca JKP-a. No ova nova "podela karata" dragi moj, ne ide Vam u prilog ... vidimo se!!!

Odgovori
čet

12.07.

2012.

nivelir [neregistrovani] u 11:34

Izvorište Ključ dostiže svoj maksimum

Ako se setimo da je koordinatorka projekta Detekcija i smanjenje gubitaka curenja vode u mreži bila Dragana Plećaš Zdravković koja je po struci nastavnik Hemije i Fizike za osnovnu školu ne treba da se čudimo zašto i dalje imamo gubitke u mreži.Dok se inžemjerskom problematikom bave falsifikovani inženjeri i partijski poslušnici gubitci u ovoj zemlji će samo da rastu.

Odgovori
uto

10.07.

2012.

Vrcko [neregistrovani] u 14:13

Re: Istina boli

Ti si Aleksandre Iliću(Tamantije) prolupao skroz! Ostao ti jedino ovaj sajt da lečiš svoje komplekse i neuspehe.

Odgovori
uto

10.07.

2012.

Tamantije [neregistrovani] u 09:17

pomešani lončići

43% gubitaka u mreži a sva povika na građane. Ima li ovde nekoga iz vodovoda ko zna šta priča. Gospodo, red bi bio da objasnite utrošak ogromnih sredstava u poslednjih nekoliko godina za ovakav "rezultat" koji direktno pogađa građane.Ima li ovde nekog predstavnika lokalne samouprave koji može da "lupi rukom" i da počne da uvodi red sa drugim ljudima koji znaju šta rade a ne sa ovima koji optužuju građane za nešto zašta nemaju Zakonskog osnova a sebe u potpunosti amnestiraju. 43% gubitaka - svašta!

Odgovori

Ostavi komentar