Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2012.

Autor: 3 Izvor: Blic

Mlađan Mićić-Pacov, uhapšen tokom odsustva iz zatvora

Požarevljanin Mlađan Mićić Pacov, nekadašnji bliski saradnik zemunskog klana, koji izdržava zatvorsku kaznu u požarevčkoj Zabeli, uhapšen je danas tokom slobodnog produženog vikenda u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Kod njega je nađen arsenal oružja za koji se sumnja da je pripadao zemunskom klanu.

Na nekoliko lokacija policija je pronašla ukupno 20 komada automatskih pušaka tipa "hekler" i pumparica. Policija je zaplenila i plastični eksploziv.

Mićić je na izdržavanju zatvorske kazne od kada je uhapšen u akciji "Sablja", a na nekoliko slobodnih dana je pušten iz Zabele. U požarevačkom zatvoru je imao status "slobodnjaka".

Mlađan Mičić, zvani Pacov, organizator je grupe koja se bavila trgovinom narkoticima na području Požarevca i Jagodine, kao i njenim 'izvozom' u Austriju i Švajcarsku, osuđen je decembra 2004. godine na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora.

U obrazloženju presude, sudija Milan Ranić, koji je predsedavao sudskim većem u ovom slučaju, istakao je da je sud iz dokaza utvrdio da se takozvana "požarevačka grupa" bavila kupoprodajom heroina i kokaina koji je naknadno distribuirala u zemlji i inostranstvu.

Svim članovima 'požarevačke grupe' presudom je oduzeta nezakonito stečena dobit ovim načinom 'poslovanja'. Najveći ceh je platio je upravo vođa grupe Mlađan Mičić koji je ostao bez 178.000 evra, jer ih je, utvrdio je sud, zaradio trgujući narkoticima.

Nema komentara.

Ostavi komentar