Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 11. 2010.

U 2011. kanalizacija, kolovoz i staze u Zabeli

U planu je da se u Zabeli naredne godine izgradi kolektor i primarni vod kanalizacije, kao i da se proširi saobraćajnica i izgrade pešačka i biciklistička staza.

Naselje Zabela u Požarevcu nema fekalnu kanalizaciju, a septička jama Kazneno popravnog zavoda degradirala je oko 4 hektara poljoprivrednog zemljišta. Gradonačelnik kaže da je stanje u Zabeli ravno ekološkoj katastrofi. Novac je obezbeđen i u planu je da se u Zabeli naredne godine izgradi kolektor i primarni vod kanalizacije, navodi on.

 „Za fekalni kolektor Ministarstvo za zaštitu životne sredine obezbedilo je sredstva po Zakonu o podsticaju u građevinarstvu. Finansijsku konstrukciju smo zatvorili. Projekat postoji i sledeće godine moći ćemo da raspišemo javnu nabavku", rekao je Miodrag Milosavljević.

Takođe, u planu je da se postojeći zabelski put proširi, kao i da se izgrade pešačke i biciklističke staze. Ove godine će ukoliko vremesnki uslovi to dozvole biti moguće proširenje dela puta od oko 600 metara, navodi Miodrag Milosavljević.

On dodaje da će zbog izgradnje fekalnog voda proširenje čitave saobraćajnice i izgradnja staza biti mogući tek u 2011.

Nema komentara.

Ostavi komentar