Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2012.

Autor: 1

Klimatizacija čekaonica u Domu zdravlja

Dom zdravlja je od novca dobijenog donacijama klimatizovao hodnike i čekaonice u Medicini rada. Narednih dana klime će biti postavljene u zgradi opšte medicine i staroj medicini rada.

Direktor Ljubiša Jovanović očekuje da će do naredne godine sve prostorije Doma zdravlja biti klimatizovane.

Većina ordinacija u požarevačkom Domu zdravlja do sada je imalo klima uređaje. Problem su bile čekaonice i hodnici. Ustanova je uložila sopstvena sredstva i novac iz donacija za nabavku uređaja koji su postavljeni u prostorije Medicine rada.

Problem se pojavio kod objekata koji su stari više od 50 godina u kojima je potrebna zamena kompletne instalacije. Trebalo bi da se prevaziđe postavljanjem namenskih spoljnih instalacija, a Jovanović očekuje da će postavljanje klima uređaja biti završeno za nekoliko dana.

U narednoj godini trebalo bi da se izvrši promena kompletnih elektroinstalacija u starim zgradama Doma zdravlja, što je ulaganje vredno oko 7 miliona dinara.

Zbog lošeg sistema kanalizacije, pri obilnijim padavinama u podrumskim prostorijama Doma zdravlja dolazi do izlivanja vode. Jovanović kaže da je izlivanje privremeno rešeno ispumpavanjem vode iz šahti, ali da je namera da se u saradnji sa gradom nađe trajno rešenje  za ovaj problem.

Jedan od prioriteta Doma zdravlja u narednih godinu dana je dobijanje akreditacije i ispunjavanje standarda u zdravlstvenim uslugama.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije