Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93

Počela priprema zimnice

Domaćice u Požarevcu su počele da pripremaju zimnicu za predstojeću jesen.

Cene nekih proizvoda na pijacama se nisu bitnije menjale u odnosu na prošlogodišnju, ali je cena paradajza skočila , pa će ove godine domaćice morati da izdvoje i do 10% više novca nego prošle godine.

Trenutno je sezona paprika i kornišona, pa se sada to najviše i pazari. Na glavnoj požarevačkoj pijaci je gužva, a nekoliko sugrađanki smo pitali kako teku pripreme i da li su već počele da ostavljaju zimnicu.

''Počela sam sa pripremom zimnice. I ove godine ću da ostavljam turšiju, ljutenicu, kiseli kupus i krastavce, kao i svake godine'', kaže jedna sugrađanka.

''Ako cene ne padnu, od zimnice za ovu godinu nema ništa, neću ni da je ostavljam. Neću ni da kupujem, jer sa mojim primanjima, ne bih to mogla da podmirim, videću još kako ću da se snalazim. Nema para-nema ni zimnice zar ne? '', priča starija gospođa.

Zbog velike suše ovog leta, povrće je poskupelo. Zbog rasta stope inflacije koja bi kako ekonomisti predviđaju skočila do kraja godine i do 10% građani će morati da stegnu kaiš i odreknu se nekih stvari. Mnogi se nadaju novim sniženjima na tezgama, ili nekim „akcijama“ u hipermarketima, gde takođe mogu da nabave povrće za zimnicu po povoljnim cenama i to na poček.

Nema komentara.

Ostavi komentar