Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2012.

Autor: 1

Završetak radova u Kosančićevoj ulici

Pre nekoliko dana završena je izgradnja klišne kanalizacije u delu Kosančićeve ulice u centru Požarevca. U narednih par dana trebalo bi da se asfaltiraju oštećenja na kolovozu.

Radovi na uvođenju kišne kanalizacije počeli su sredinom prošlog meseca, a trebalo je da budu završeni 28.jula.

Tokom izgradnje, ulica je od Sinđelićeve do Jug Bogdanove bila zatvorena za saobraćaj zbog čega su građani imali problema sa parkiranjem vozila. Osim toga, u više navrata dolazilo je do prekida u snabdevanju vodom zbog oštećenja instalacija.

Kako nam je rečeno u Vodovodu problem je nastao zbog toga što je projekat rađen bez uslova javnih preduzeća, odnosno planova već postojećih instalacija. To je jedan od razloga zbog kojih su probijeni rokovi u izgradnji. Drugi se odnosi na velike vrućine tokom kojih su radnici na otvorenom radili skraćeno.

Investicija koju je realizovao Vodovod vredna je 1,7 miliona dinara. Ovih dana trebalo bi da se zakrpe oštećenja na kolovozu, a kako nezvanično saznajemo, ulica će kompletno biti presvučena asfaltom naredne godine.

Prema podacima iz 2010.godine, u Požarevcu je postojalo 1.500 slivinika, a svega 10 odsto ulica u gradu bilo je pokriveno kišnom kanalizacijom. Pri obilnijim padavinama, voda se sliva sa gradskog brda, a dolazi do zagušenja postojeće fekalne i kišne kanalizacije zbog čega se u velikom broju ulica dolazi do izlivanja vode iz šahti. Generalni plan kišne kanalizacije završen je tek ove godine i on će biti osnova za dalje planiranje i širenje mreže.

čet

16.08.

2012.

Stanar [neregistrovani] u 22:42

Voleo bih da

objavite ponovo vest u kome prepametni direktor direkcije kaze "samo sto nisu gotovi radovi za 10 dana". Evo prodje mesecdana i dalje lomimo kola i kucamo SMS za parking. Sram vas bilo!

Odgovori

Ostavi komentar