Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 08. 2012. Kučevo

Autor: 2 Izvor: Tanjug

"Homoljski motivi" 27. 8 - 2. 9.

Smotra izvornog narodnog stvaralaštva ''Homoljski motivi'' biće održana u Kučevu od 27. avgusta do 2. septembra, a organizatori očekuju više desetina hiljada posetilaca

Direktorka Centra za kulturu ''Veljko Dugošević'' Jasmina Blagojević je kazala na konferenciji za novinare, da će na ovom najstarijem saboru i smotri narodnog stvaralaštva biti više od 1.000 učesnika u likovnim kolonijama, izložbama, pozorišnim predstavama, ali se takmičiti i u pripremanju lovačkog gulaša ili izboru za najlepšu pastiricu.

Tokom sedam dana manifestacije, posetioce će biti u prilici da prisustvuju koncertima Bilje Krstić, grupe Hazari, Riblje čorbe, ali i takmičenju tubača solista i kabareu Milana Laneta Gutovića ''Obično veče''.

Nedelja je rezervisana za decu i njihovo izvorno stvaralaštvo.

Direktor Turističke organizaciej Kučeva Goran Todorović je kazao da do sada ova opština beleži rast od 10 odsto broja turista u odnosu na isti period prošle godine.

To su uglavnom organizovane grupe domaćih turista za koje ova Organizacija priprema programe boravka i razgledanja. On je kazao da goste očekuju brojne atrakcije, među kojima su pećine Ceremošnja i Ravništarka oko kojih je skoro kilometar uređenih turističih staza, ali i mogućnost ispiranja zlata kojim je ovaj deo Srbije bogat.

Kada je reč o smeštaju, najviše kapaciteta ima nedavno renovirani hotel ''Rudnik'' sa tri zvezdice koji ima 120 ležaja, ali i kompletnu velnes i spa ponudu, naveo je Todorović.

Nema komentara.

Ostavi komentar