Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 08. 2012.

Autor: 1

Karneval, koncerti i izložbe u susret LJKI

Ove sedmice počinju prateće manifestacije Ljubičevskih konjičkih igara u Požarevcu. Od 24.avgusta do zatvaranja igara, 2.septembra održavaju se muzički koncerti i manifestacije na otvorenom, književne večeri i izložbe.

U petak će na Požarevačkom miru koncert održati Biljana Krstić i Bistrik, čiji nastup je zbog lošeg vremena otkazan prošlog meseca.

Dan kasnije dešavanja se sele na centralni gradski trg. U subotu će se održati 4.Požarevački karneval. Očekuje se oko 40 karnevalskih grupa sa više od 1.000 učesnika iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika, Rumunije, Bugarske i Turske, kaže direktor Turističke organizacije Dejan Savić.

Narednog dana biće održan i dečji karneval u centru grada.

U subotu uveče koncert na Trgu oslobođenja održaće Tribute to Queen Band, a u nedelju baletski studio Amadeus.

Do kraja nedelje nastupiće Neverne bebe, Legende, Čeda Marković i Narodni orkestar, trubački orketar Ekrema Mamutovića i folk pevačica Dragana Mirković na otvaranju konjičkih igara.

Postoji mogućnost da se na manifestaciji pojavi i još uvek zvanično vitez igara, plivač Milorad Čavić, rekao je gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić. Nije se razmatrala mogućnost da neko drugi ove godine ponese titulu viteza, kaže on.

Ove godine sportska takmičenja na hipodromu biće obogaćenja dresurnim jahanjem.

Fond nagrada je 5,3 miliona dinara. Najznačajnija dešavanja su takmičenje u konjičkom višeboju gde je glavna nagrada 600.000 dinara, kao i galopska trka Ljubičevo na 2.400 metara i nagradom od 800.000 dinara.

sub

25.08.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 13:05

Re:

svaka cast petre!

Odgovori
pon

20.08.

2012.

Petar [neregistrovani] u 20:28

Strašno!

Karneval treba pod hitno da se ukine i zabrani, jer ne vidim njegovu svrhu! Devojčice i devojke se polugole šetaju kroz grad, ne znam koji normalan roditelj dozvoljava deci da učestvuju na ovoj gluposti! Plus, 99% posto posetilaca ne prespava u našem gradu, nego dođu i odu istog dana, pa ne vidim ni ekonomsku stranu karnevala. Mislim da bi i LJKI morale da se vrate u okvir jednog vikenda, 3 koncerta za tri večeri i to je to, sve ostalo je kičeraj i jadno i patetično skretanje pažnje na to da niko neće da otvori u ovom Požarevcu ni jedno jedino radno mesto... Izuzev EPS-a...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije