Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 08. 2012. Kostolac

Autor: 2 Izvor: te-ko.rs

Očišćeni kanali za dovod rashladne vode

U cilju obezbeđivanja nesmetanog dovoda rashladne vode neophodne za rad termoenergeskih kapaciteta instalisanih u Termoelektrani „Drmno“ nedavno su završeni poslovi na čišćenju dovodnih kanala. Poslovi su odrađeni na dve lokacije.

„Radovi su izvedeni na dovodnom kanalu rashldane vode kod takozvanog „sifona“, gde su očišćena četiri dovodna kanala. Uz angažovanje ronilaca očišćeni su i kanali za dovod rashladne vode" izjavio je Dragan Živić, direktor Termoelektrane „Drmno“.

Na ovaj način otklonjena su zagušenja koja su sprečavala potreban dotok rashladne vode do crpne stanice.

Kod takozvanog „sifona“ koji se nalazi u „hladnoj Mlavi“ izvađena je velika količina panjeva, stabala, granja, trave ali i drugog komunalnog otpada.

Inače, pri kraju je i procedura sprovođenja javne nabavke za čišćenje kompletnog kanala rashladne vode u dužini većoj od tri kilometara.

Konkretno, radiće se na produbljivanju takozvane „hladne Mlave“ od Dunava do „sifona“koji je u značajnoj meri zamuljen.

Poslovi na produbljivanju pomenutog kanala trajaće nekih pet do šest meseci, rekao je Živić.

I pored višemesečne suše, nivo vode u takozvanom elektranskom jezeru je na koti od 69,8 metara nadmorske visine što je izuzetno dobro.

Ovaj novo vode  omogućava nesmetan rad postrojenja u crpnoj stanici.

U slučaju da nivo vode padne na kotu od 67 metara nadmorske visine, što zavisi od vodostaja Dunava, to već dovodi u pitanje rad crpnih postrojenja Termoelektrane „Drmno“, što se ne očekuje.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije