Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 08. 2012. Požarevac

Autor: 6 Izvor: Boom 93, Novosti

Prosvetni radnici za sada bez štrajka

Materijalni položaj prosvetara bio je i u sredu tema sastanka predstavnika sindikata i Vlade, na kome su zaposleni u školstvu izneli svoje zahteve o kojima će se država izjasniti do sredine sledeće nedelje.

Država i sindikalci prosvetnih radnika do početka školske godine moraće da reše i pitanje viška zaposlenih u prosveti, kao i da pronađu rešenje za nastavnike koji ne ispunjavaju fond časova.

Spiskovi viška kadra pokazaće da oko 2.000 njih ne ispunjava postavljene norme.

Početak nove školeske godine u Požarevcu i Kostolcu počeće rešavanjem problema prekobrojnih nastavnika i profesora kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Miloš Mijatović.

On za Boom93 kaže da Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije nije odustala od štrajka, ali da Sindikat obrazovanja Požarevac danas odlučuje da li će da stupi u najavljeni štrajk 3.septembra.

Prema prognozi Mijatovića, za sada ne postoje izgledi da će štrajka da bude.

"Međutim sindikat obrazovanja Požarevac kao nezavisni sindikat na današnjem sastanku će doneti odluku da li će da stupi u štrajk, ali verovatno da štrajka neće da bude jer prema uslovima koje je postavio odbor Unije nisu u ovom trenutku toliko značajni i bitni da bi se zbog toga stupilo u štrajk’’, kaže Mijatović.

Za razliku od početaka ranijih školskih godina, štrajk nije prvo oružje prosvetara. Zbog toga ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović veruje da će sva deca krenuti na vreme u školu..

Nema komentara.

Ostavi komentar