Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 08. 2012. Požarevac, Niš

Autor: 2

Otvorena izložba Istorijskog arhiva Požarevac u Nišu

U gradskoj galeriji „Sinagoga“ u Nišu, svečano je otvorena izložba „Filmovi koje smo voleli 1947 – 1980. godine“ Istorijskog arhiva Požarevac.

Ovom izložbom otvoren je 47. Međunarodni festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

Izložbom je obogaćen kulturni život ne samo Požarevca i Niša već i Srbije, a zasluga za to pripada kako autorima arhivistima Dragani Miloradović Nikolić i Goranu Mitiću, tako i Niškom Narodnom muzeju kao organizatoru izložbe.

Istorijski arhiv Požarevac je primer ozbiljnog pristupanja našem kulturnom blagu, a iste tendencije postoje i u našem kulturnom centru, istakao je Srđan Savić, direktor niškog kulturnog centra i direktor filmskog festivala, prilikom otvaranja izložbe.

Otvaranju izložbe prisustvovao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Izložba „Filmovi koje smo voleli 1947 – 1980. godine“ biće otvorena za posetioce do 19. septebra u galeriji „Sinagoga“ u Nišu.

Na 47. Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – filmski susreti, koji se održavaju od 25. do 30. avgusta na letnjoj pozornici u Nišu, biće prikazano 13 filmova.

U okviru festivala organizovane su brojne prateće manifestacije: promocije knjiga, projekcije raznih dokumentarnih filmova i izložbe slika.

Nema komentara.

Ostavi komentar