Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 08. 2012.

Autor: 1

Subvencije grada za samozapošljavanje

Subvencije za samozapošljavanje koje dodeljuje Grad Požarevac dobiće 29 lica koja su aplicirala po ranije raspisanom konkursu. Oni će iz budžeta dobiti 224 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

Grad Požarevac je u budžetu predvideo oko 6,2 miliona dinara u okviru aktivnih mera zapošljavanja za subvencije pojedincima koji žele da pokrenu samostalni biznis, osnivanjem privrednog društva ili drugog oblika preduzetništva.

Apliciralo je 36, a subvencije će dobiti 29 osoba. Među odobrenim zahtevima pojedinaca najviše je onih koji nameravaju da otvore frizerski ili kozmetički salon, pekaru ili prodavnicu brze hrane, servis računara,  radionicu za izradu suvenira, nakita ili ukrasnih predmeta i elemenata.

Međusobna prava, obaveze i odgovornosti između grada, Nacionalne službe za zapošljavanje i korsnika sredstava trebalo bi da se zaključe posebnim ugovorom za oko mesec dana.

Isplata će se vršiti iz sredstava namenjenih za relaizaciju mera aktivne politike zapošljavanja  grada Požarevca za 2011.godinu.

Nema komentara.

Ostavi komentar