Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 12. 2010.

Ministar obilazi proizvođače

Ministar poljoprivrede Saša Dragin pozvao je danas poljoprivredne proizvođače da konkurišu za subvencije ministarstva za podsticanje proizvodnje .

On je danas u okviru kampanje ministarstva „Prirodno iz Srbije"obišao poljoprivrednike u selu Kličevac kod Požarevca.

Dragin je kazao da je u rebalans budžeta omogućio da se podignu premije za mleko sa 1,5 na 4 dinara, kao i da su pravna lica koja proizvode mleko uvedena u krug onih koji mogu da konkurišu za subvencije ministarstva.

Dodao je da država daje 30 do 40 odsto sredstava za nabavku novog stada, subvencije za investicije u izgradnju objekata i kupovinu opreme za mlečno govedarstvo, koje se kreću između 30 i 50 odsto u zavisnosti od razvijenosti područja.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom proizvođača u okrugu na konkurse za podsticajna sredstva.

"Braničevski okrug je aktivan što se tiče konkurisanja za projekte i subvencije za poljoprivrednu proizvodnju. Od ukupno 405 zahteva, ministarstvo je za investicije u poljoprivrednu proizvodnju i pčelarstvo odobrilo 29 miliona dinara.  Mi očekujemo da naredne godine veči broj poljoprivrednika konkuriše za subvencije. Bitno je da prate dešavanja i pravovremeno podnose zahteve i dokumentaciju", rekao je ministar.

Do septembra predstavnici ministarstva obići će 12 okruga, nakon čega će u Beogradu biti predstavljeni poljoprivredni proizvođači sa najkvalitetnijim proizvodima.

Nema komentara.

Ostavi komentar