Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 01. 2013.

Autor: J.Petković Izvor: Boom93

Lekovi na recept i u privatnim apotekama

Republički fond za zdravstveno osiguranje počeo je potpisivanje ugovora i sa privatnim apotekama.

Privatne apoteke koje žele da izdaju lekove na recept mogu da se prijavljuju Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, a Ugovor će moći da potpiše samo apotekarska ustanova koja ima dozvolu Ministarstva zdravlja, radi najmanje godinu dana, ima najmanje jednog farmaceuta u smeni i umrežena je, što je potrebno da bi se pratio tok recepta.

U Požarevcu je za sada, prema nezvaničnim podacima kojima raspolaže filijala fonda za zdravstveno osiguranje Požarevac, oko 10 zdravstvenih ustanova spremno na potisivanje ugovora. Apoteke će već koliko danas moći da podnesu neophodnu dokumentaciju fondu rekao je za Boom93 direktor Zoran Stojanović

'' Vlasnici apoteka mogu već od danas da se jave fondu i polako uđu u proceduru''- kaže Stojanović. 

Vlasnica apoteke ''Nana'' u Požarevcu, Jasmina Stevanović kaže da je spremna da krene u proceduru jer se sve tri apoteke kojima raspolažu duže vreme spremaju da prime recepte za građane Požarevca. Ona ističe da će im to doneti bolje poslovanje i uslugu.

'' Ja se iskreno nadam da će naši pacijenti koji su nam bili lojalni svih ovih 10 godina koliko poslujemo, biti zadovoljni da sada u našim apotekama mogu da dobiju kompletnu uslugu i nama će to sigurno unaprediti posovanje '' dodaje Stevanović. 

Ministarka zdravlja Đjukić Dejanović kaže da će privatne apoteke prethodno morati da ispune odgovarajuće uslove, koji su identični uslovima u državnim apotekama.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije