Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 12. 2010.

Završetak projekta Plato Srbija

Dodelom sertifikata u Požarevcu okončan je dvogodišnji projekat Plato Srbija koji je imao za cilj da malim i srednjim preduzećima kroz razmenu iskustava i zajedničkom radu na rešavanju problema, omogući poboljšanje poslovanja i ostvarivanje boljih poslovnih rezulata.

U projektu su učestvovala 62 preduzeća sa teritorija regionalnih privrednih komora Subotice, Požarevca i Pančeva, od kojih su 5 iz Požarevca i Kostolca.

Reč je o preduzećima Inter PO, Trgoprevoz, Stig, Ras produkt i Autoprevoz.

Nacionalni koordinator iz Privredne komore Srbije Aleksandar Nikolić istakao je danas da je namera da se projekat nastavi i narednih godina.

Inicijator projekta Plato Srbija je VOKA, Trgovinska komora istočne Flandrije. Projekat je sprovoden uz finansijsku pomoć Flamanske vlade.

Evropska mreža PLATO za razvoj i međusobnu saradnju malih i srednjih preduzeća nastala je devedesetih godina u Belgiji, proširila se u druge evropske zemlje i danas je to mreža koja obuhvata preko 8.500 malih i srednjih i preko 700 velikih preduzeća iz 17 evropskih zemalja. Mreža funkcioniše na istim principima u svim zemljama-članicama, vodeći računa o regionalnim i lokalnim karakteristikama malih i srednjih preduzeća.

Projekat doprinosi poboljšanju poslovanja malih preduzeća, ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, kao i uspostavljanje kontakata s privrednim subjektima u zemlji i inostranstvu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije