Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 12. 2010.

Na skupštini o nameni poslovnog prostora

Sednica skupštine grada Požarevca zakazana je za naredni četvrtak. Pred odbornicima će se naći predlog budžeta za 2011.godinu, program korišćenja sredstava fonda za zaštitu životne sredine u narednoj godini, kao i odluke o komunalnoj policiji i utvrđivanju namene poslovnog prostora.

Odlukom o nameni poslovnog prostora propisano je da se određene delatnosti ne mogu obavljati u najužem centru Požarevca i Kostolca. Reč je o delatnostima koje prouzrokuju zagađenje životne sredine, prouzrokuju buku, ometaju saobraćaj ili na drugi način remete mir.

Odluka predviđa strogu zabranjenu trgovina na veliko, prodaju pogrebne opreme, stovarišta, klanje i preradu mesa, priređivanje igara na sreću, preradu otpada, izradu predmeta od kamena i metala. U stogom centru oba grada pored svih navedenih delatnosti biće zabranjene strugare, perionice, automehaničarske radnje, radnje za popravku predmeta od drveta i nemetala, prevoz zapregama, noćni i densing klubovi, diskoteke i striptiz barovi.

Sportske kladionice biche prinudjene da se izmeste na udaljenost najmanje 150 metara od sskola.

Vlasnici che morati da usklade namenu poslovnog prostora tri meseca od stupanja na snagu ove odluke.  Nadzor che vrssiti komunalna policija, a kazne za neposstovanje odluke iznosiche od 2.500 do 500.000 dinara.

Područje užeg centra Požarevca oivičeno je ulicama Njegoševa, Voje Dulića i Lenjinova na severu, Sindjelićevom Moše Pijade Šumadijskom i Vardarskom ulicom na zapadu, Čede Vasovića, Suvoborskom i Kosovskom na jugu i Svetosavskom, Moše Pijade i Jovana Šerbanovića na istoku.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije