Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 12. 2010.

Usvojen budžet

Danas je održana sednica skupštine grada Požarevca. Odbornici su danas usvojili predlog budžeta za 2011.godinu sa finansijskim planovima.

Budžet iznosi oko 2,4 milijarde dinara.  Nova kreditna zaduženja nisu planirana, iako u narednoj godini grad ne računa na povećanje tekućih transfera sa republičkog nivoa. Izvorni prihodi grada čine svega petinu ukupnih prihoda.

Troškovi i plate trebalo bi da se uvećaju za oko 6,9 odsto, što je trećina ukupnih rashoda. Planirane inevsticije iznose 865 miliona ili oko 40 odsto budžeta, od čega blizu ¾ čine sredstva iz fondova.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je udeo investicija u budžetu na nivou udela  gradova država EU i većih gradova u Srbiji. On je najavio da bi rebalansom u 2011.godini u budžet trebalo da udju i sredstva za projekat vrtića, zgradu istorijskog arhiva, feklani kolektor u Zabeli, kišni kolektor u ulici Knez Milošev venac.

"Standard u gradovima EU je od 35 do 40 odsto. U rebalansu bi trebalo da se nađe još 60 miliona koje očekujemo od Evropske investicione banke, odnosno NIP-a za projekat dečjeg vrtića i arhiva. Takođe očekujemo u 2011. a imamo odluku vlade po Zakonu o podsticajima u građevinarstvu gde su nam odobrena tri projekta. To su fekalni kolektor na zabelskom putu, kišni kolektor u KM vencu i završetak fasade i zamena stolarije u školi ‘Dositej Obradović', što je oko 100 miliona dinara", rekao je gradonačelnik.

U predlogu su smanjena sredstva za sportske organizacije sa 81 na oko 60 miliona dinara, dok su uvećana socijalna davanja sa 36 na oko 44 miliona dinara.

U narednoj godini grad će izdvajati subvencije od ukupno 5 miliona dinara za zapošljavanje lica sa posebnim potrebama, istakao je Milosavljević.

"Predviđena su sredstva veća za 30 odsto na ime jednokratne pomoći za lica u stanju socijalne potrebe. Povećana je naknada za prvo dete na 40.000 dinara. Tu su i sredstva za započljavanje lica sa posebnim potrebama, kao i pomoć bračnim parovima za vantelesnu oplodnju".

Pitanje odborničkih mandata osmoro članova SNS-a nije na dnevnom redu današnje sednice.

Nema komentara.

Ostavi komentar