Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 12. 2010.

Grejanje došlo do Klenovnika

Deo Klenovnika ovih dana je dobio grejanje. Otkako je pored sela prošao glavni vod toplovoda ka Požarevcu, meštani najbližeg sela kod Kostolca čekali su oko dve decenije na grejanje iz termoelektrana.

U selu je trenutno oko 80 domaćinstava povezano na sistem toplovoda, a predstavnici grada i termoelektrana obećavaju da će toplifikacija ući u sve kuće do naredne grejne sezone.

Čitav projekat vredan je oko 136 miliona dinara. Najveći deo troškova, oko 100 miliona  pokrile su Termoelektrane i kopovi, a ostatak su finansirali gradski fondovi za razvoj i zaštitu životne sredine, kao i sami meštani.

Predsednik mesne zajednice Boban Marjanović kaže da je cena priključka bila ista za sve i iznosila je 52.000 dinara.

"Sve ostale troškove snose suinvestitori, u najevećem delu Termoelektrane i kopovi Kostolac, grad Požarevac i opština Kostolac", naveo je on.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević obećao je da će radovi biti nastavljeni od proleća.

"Obećavam da ćemo od proleća krenuti u dalje širenje mreže u Klenovniku i mislim da ćemo do naredne sezone omogućiti da selo ima toplifikaciju", rekao je on.

Posao je sproveden u skladu sa zakonima i uz poštovanje procedura, istakao je generalni direktor  TE KO  Kostolac Dragan Jovanović.

"Treba biti strpljiv i sprovesti sve procedure na pravi način. Ovo je dobar i važan projekat i ne bi valjalo da iza njega ostanu bilo kakvi repovi ili nedovršeni poslovi", kazao je Jovanović.

Još uvek nije utvrdjeno na koji način će meštanima Klenovnika biti obračunavano grejanje i da li će račune plaćati požarevačkom javnom preduzeću Toplifikacija ili termoelektranama i kopovima u Kostolcu.

Klenovničani smatraju da imaju pravo na popust u ceni grejanja jer kroz atar sela prolazi nadzemni vod toplovoda, a na samo 50 metara od prvih kuća se prostire površinski kop.

Za razliku od većine gradova u Srbiji, stanovnici Požarevca i Kostolca u sezoni imaju celodnevno grejanje.

uto

03.01.

2012.

žozefina [neregistrovani] u 16:14

grejanje

želim spisak platiša za to čuveno grejanje ,ko nije platio proverićemo i tumuvate

Odgovori
pon

23.05.

2011.

žozefina [neregistrovani] u 13:33

grejanje

a kog proleća nisu gospoda izjavila ,koje godine da očekuju ostali meštani grejanje .pošto su samo glavešine dobile grejanje tj.samo članovi mesne zajednice. ali neće se ni oni ogrejati ako uskoro ne krenu radovi dalje !
a mogli ste da nam uvalite pepelište ,da nas otrujete tom kancerogenom supstancom .pa i štaće nam onda grejanje kada ćemo svi biti mrtvi od karcinoma.strašna vam je politika gospodo draga.
SVAKA ČAST TOM NAŠEM PREDSEDNIKU MESNE ZAJEDNICE! LEPO ON SPROVEO GREJANJE SEBI .....A I PEPEO JE DALEKO OD NJEGA.

Odgovori
pon

23.05.

2011.

žosefina [neregistrovani] u 13:28

grejanje

a kog proleća nisu gospoda izjavila ,koje godine da očekuju ostali meštani grejanje .pošto su samo glavešine dobile grejanje tj.samo članovi mesne zajednice. ali neće se ni oni ogrejati ako uskoro ne krenu radovi dalje !

Odgovori

Ostavi komentar