Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 12. 2010.

Za efikasniju poresku upravu

Požarevac je jedan od 12 gradova i opština u Srbiji koji će dobiti tehničku podršku za pomoć za unapređenje kapaciteta lokalnih poreskih administracija.

Pomoć je odobrena u okviru projekta podrške opštinama MSP IPA 2007 koji finansira EU.

Odnosi se na poznavanje pravnog okvira zaposlenih, procedure prinudne naplate i stvaranju potpune i tačne baze podataka, kaže ekspert za opštinske finansije u ovom projektu Mirjana Knežević.

Lokalna poreska administracija u Požarevcu ubira prihod od poreza na imovinu, komunalnih taksi i naknade za uređenje građevinskog zemljišta koje predstavljaju značajan prihod u budžetu grada.

Prilikom preuzimanja nadležnosti Požarevac se kao i većina gradova susreo sa problemom baze podataka o poreskim obveznicima koja nije bila ažurirana zbog čega je naplata poreza u 2009.godini realizovana sa 73 odsto, kaže načelnik lokalne poreske administracija Velizar Životić.

On ocenjuje da je pomoć koja je odobrena Požarevcu u ovoj oblasti, iako nenovčana, od izuzetnog značaja.

Projekat podrške opštinama koji sprovodiće konzorcijum koji predvodi nemačko Društvo za tehničku saradnju (GTZ). Požarevac je sa još 11 opština izabran u projektu za koji je apliciralo 43 lokalnih samouprava u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar