Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 06. 2013.

Autor: J. Petković, U.Urošević Izvor: Boom 93

Višak zaposlenih u Domu zdravlja

Požarevački Dom zdravlja ima višak zaposlenih.

U Domu zdravlja ima 20 doktora medicine više, 116 zdravstvenih radnika sa srednjom i višom školskom spremom, kao i 30 radnika među nemedicinskim osobljem.

Prema standardima EU, na jednog zaposlenog lekara dolazi 1,3 medicinskog osoblja, dok je u Srbiji situacija drugačija, te na 4 medicisnke sestre dolazi jedan lekar.

Kako se navodi u planu rada Doma zdravlja za 2013.godinu koji će se naći pred odbornicima skupštine naredne nedelje, “neznatan višak zaposlenih“ u odnosu na kadrovski plan može se rešiti prirodnim odlivom kadrova.

Rešavanje viška bilo bi u skladu sa Zakonom o radu pokušajem da se višku zaposlenih obezbede odgovarajući poslovi kod drugog poslodavca, navodi se u dokumentu.

Inače, polovinom prošle godine u Domu zdravlja Požarevac bilo je 529 zaposlenih u stalnom radnom odnosu.

pon

10.06.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:44

E kad bi se bar i radilo po standardima EU ...A ne da se ceka po ceo dan ,a o kulturi medicinskog "osoblja" cast izuzecima ,da ne pricamo .

Odgovori
pon

10.06.

2013.

y osoba [neregistrovani] u 07:41

zalosno

stvarno je zalosno,toliko zaposlenih a usluga na nivou nule

Odgovori
sub

08.06.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:26

SRAMOTA

Pa kada ih ima toliko vise,onda je jos veca sramota sta rade sa narodom! Redovi dugacki,sestre drcne i bezobrazne(pri tom se izdiru na ljude kojima ni pocemu nisu dorasle,pogotovo po obrazovanju),lekari nadmeni... Kakvo drustvo,takav sistem zdravstvene zastite!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije