Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  U petak potpisivanje protokola o završetku izgradnje nove zgrade bolnice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 07. 2013. Požarevac

Autor: J. Petković Izvor: Boom 93

U petak potpisivanje protokola o završetku izgradnje nove zgrade bolnice

Protokol o završetku izgradnje nove zgrade bolnice u Požarevcu biće potpisan između gradonačelnika Požarevca Miomira Ilića i direktora Opšte bolnice Srećka Bosića u petak. Potpisivanju će prisustvovati i Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Planirano je i da Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović poseti Opštu bolnicu.

Inače, projekat "Zdravlje bez granica" koji se odvija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije i koji obuhvata prvu fazu prenamene zgrade sazidane za porodilište u objekat nove bolnice u Požarevcu, krenuo je sa realizacijom krajem 2012. godine, nakon što je potpisan sporazum sa direktorom bolnice u Rešici Dmitrom Sasečenom.

Požarevačka bolnica je odlučila da počne sa građevinskim radovima na zgradi nove bolnice, koji zahvataju površinu oko 2.000 kvadratnih metara, dok se bolnica u Rešici odlučila za kupovinu savremenih skenera i obratila pažnju na dijagnostiku.

Vrednost projekta je preko 2.000.000 evra, a 85% sredstava je izdvojila Evropska Unija, dok je ostalih 15% učešće dva partnera, Rešice i Požarevca. Grad Požarevac je izdvojio 65.000.000 rsd pomoći.

Direktor Bolnice, Prim dr Srećko Bosić, je naglasio je da osim kupovine opreme i opremanja zgrade, važan segment pogranične saradnje i uspostvljanje komunikacije i razmena iskustava.

čet

04.07.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:38

a porodiljama ni duseci, eee, zgrada sazidana za porodiliste bice ko zna sta, pa samo kad se setim kako izgleda porodiliste necu da rodim vise nijedno dete! natalitet malo sutra!

Odgovori
čet

04.07.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:23

Neka se uvede pravilo da političari mogu samo da se slikaju kada se nešto završi i kada se napravi račun za izvedene radove od strane revizora.Ova bolnica kada bi se izračunalo koliko od početka radova na njoj su pojeli lokalni političari imala bi zlatne wc šolje,rukohvate,slavine,jednokrevetne sobe sa klimom i tv itd.DOSTA BRE TOG SLIKANJA I BOGU I NARODU STE DOSADILI.Ovo je najveća antireklama za onog ko se pojavi tamo.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije