Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 01. 2011.

Kvalitet zdravstvene zaštite

Prema poslednjem rangiranju zdravstvenih ustanova u Srbiji po kvalitetu zdravstvene zaštite, požarevačke ustanove se nisu proslavile. Do sada predstavljena istraživanja u našem regionu, pokazuju nizak stepen zadovoljstva pacijenata u odeljenjima zdravstvene zaštite žena u bolnicama i domovima zdravlja.

Na rang listi koja je predstavljena na nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite Opšta bolnica u Požarevcu zauzela je poslednje mesto medju 19  bolničkih ustanova koje opslužuju više od 100 hiljada gradjana, dok je Dom zdravlja Požarevac je na 43.mestu medju 45 domova na područjima sa više od 50.000 stanovnika.

Medjutim, nijedan dom zdravlja u ovoj kategoriji nije dobio ocenu veću ili manju od dve zvedice koliko ima i požarevački. Prvi na listi je Dom zadravlja kragujevac sa 2,15 indeksnih poena, dok je Požarevac ocenjen sa 1,58 bodova.

Što se većih bolnica tiče, jedina koja je zaslužila tri zvezdice prema ovom rangiranju je bolnica u Sremskoj Mitrovici, dok sve ostale imaju dve zvezdice.   

Zanimljivo je i da u ovom rangiranju Apotekarskih ustanova, požarevačka i pored dobijenog oskara kvaliteta zauzima 11.mesto od 35 ustanova u Srbiji.

Kada je u pitanju zadovoljstvo korisnika zdravstvenim uslugama. Poslednjih meseci prošle godine Zavod za javno zdravlje sproveo je istraživanje u ustanovama u regionu,  

Prema javno saopštenim rezulatima koji se odnose na Požarevac i Smederevo, a koje je nedavno iznela dr Suzana Petrović, pomoćnik direktora Centra za promociju zdravlja, nizak stepen zadovoljstva pacijenta iskazan je u odeljenjima zdravstvene zaštite žena.

Što se ovog istraživanja tiče, potpuni rezultati trebalo bi da budu obelodanjeni do kraja marta.

sub

09.04.

2011.

Daniela Stefanovic [neregistrovani] u 20:32

Kako je to uobste moguce

Ovo je izivljavanje na patientu,to nema nigde na svetu ,osim u africi ili u indi. A hocemo u EU, tako sigurno nikad.Nije mi jasno kako to patienti sve trpe, Kako nema zakona sa tako nesto,gde nema gazde radi se kako se moze i hoce.

Odgovori
čet

27.01.

2011.

Zoran [neregistrovani] u 15:43

I dalje smo najgori

Gradskom bolnicom treba da upravljaju gradski ljudi, koji su zaista strucni a ne nabedjeni doktori nauka, koji su pobegli u politiku. Dobar lekar ne ostavlja profesiju radi funkcije.
Covek koji je na celu Zdravsvenog centra je pre pet godina pokrenuo strajk u bolnici , radi smene kompletnog rukovodstva . Tri godine se u bolnici nije nista radilo, cekla se smena . U to vreme je pozarevacka bolnica postala najgora u Srbiji , zasta je bio okrivljen tadasnji direktor a ne oni koji su vrsili opstrukciju na celu sa sadasnjim direktorom
Kada je doslo do smene , promenio se samo direktor Zdravstevenog centra , sve je ostalo isto.
Bilo je lekara koji su zbog ucestvovanja u straku bili sankionisani ali ih je novi direktor zaboravio , pa su cak progleseni kao problematicni.
Ocigledno je bio cilje da se samo zauzme funkcija uz ocekivanje da ce stici novac za zavrsetak nove bolnice
Direktor ZC i direktor bolnice su se vise slikali za novine nego svi dosadanji direkrtori zajedno pri cemu daju neka besmislena obavestenja
Bolnica je i dalje ubedljivo najgora u Srbiji a nista se nemenja
Demokratska stranka bi trebalo da se zapita sta se sve nalazi u njenom clanstvu

Odgovori

Ostavi komentar