Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 02. 2011.

Nezaposlenost

U odnosu na kraj 2009.godine, u Braničevskom okrugu broj nezaposlenih se na kraju 2010.godine smanjio, a u gradu Požarevcu povećao za 500 lica.

Ukupan broj zaposlenih radnika u Srbiji, krajem decembra 2010. godine, procenjen je na 1,77 miliona, a nezaposlenih je bilo oko 730 hiljada, objavila je prošle sedmice Privredna komora Srbije.

Analize Fonda za razvoj ekonomske nauke u decembru pokazale su da ni u jednom sektoru u Srbiji u 2010. nije došlo do realnog rasta zaposlenosti.

Stopa registrovane nezaposlenosti u Srbiji krajem 2010.godine iznosila je 26,74 odsto, a u Braničevskom okrugu lokalna služba zapošljavanja je procenjuje na oko 14 odsto.

Direktorka službe u Požarevcu Danica Nikić Matović kaže da se od 2008. godine ne beleže značajne promene u stopi nezaposlenosti. Broj nezaposlenih se poveća ili smanji za 500-1.000 lica, a uglavnom se radi o ljudima koji su zaposleni na određeno vreme.

U Braničevskom okrugu najviše nedostaje profesora fizike, hemije, engleskog i srpskog jezika, kao i stolara i automehaničara. Veća potražnja za poslom od realnih potreba je najizraženija za zanimanja trećeg i četvrtog stepena medicinske, poljoprivredne i ekonomske struke.

Nema komentara.

Ostavi komentar