Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2011.

Bez štrajka u požarevačkim zdravstvenim ustanovama

Zdravstveni radnici se pridružuju štrajkovima u Srbiji. Za sada nema naznaka da će u Požarevcu doći do obustave rada, s obzirom da je samo Novi sindikat zdravstva, koji je u manjini, doneo odluku o stupanju u štrajk.

Granski sindikat zdravstva "Nezavisnost" koji danas obustavlja rad nije zastupljen u požarevačkim ustanovama, dok članovi sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti danas predaju svoje zahteve vladi.

Kako nezvanično saznajemo, ipak postoji mogućnost da se naredne nedelje aktivira i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata koji je većinski sindikat u bolnici.

Predsednik Novog sindikata zdravstva u Požarevcu Javorka Branković kaže da sutra neće biti obustave rada i da će samo delegacija sindikalaca prisustvovati performansu ispred zgrade Ministarstva zdravlja.

Ona navodi i da su zaposleni, posebno u nemedicinskom osoblju u teškom položaju, kao i da prosečna zarada iznosi oko 22.000 dinara.

Zahtevi sindikalaca odnose se na povećanje zarada od 30 odsto, poštovanje kadrovskih normativa u zdravstvenoj delatnosti i prijem u radni odnos svih zaposlenih koji rade na određeno vreme.

U ostatku Srbije Granski sindikat zdravstva "Nezavisnost" obustavio je danas rad na 30 minuta u 136 zdravstvene ustanove.

pet

11.02.

2011.

Realnost [neregistrovani] u 18:10

Re: foliranti

Kada štrajkuju, to je samo za sirotinju , za one što daju novac nikada nisu u štrajku.
Dogadja se, da u vreme dok u državnoj službi štrajkuju , rade u privatnim ordinacijama .

Odgovori
čet

10.02.

2011.

zoro [neregistrovani] u 09:14

foliranti

koliko znam oni su stalno u strajku sem nekih izuzetaka
.

Odgovori

Ostavi komentar