Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 02. 2011.

Dogovoren most na Dunavu

Predstavnici lokalnih samouprava iz Braničevskog okruga i županijskog saveta Karaš Severin iz Rumunije dogovorili su se da se izgradi most na Dunavu.

Taj most bi spajao Srbiju i Rumuniju u ovom delu plovnog toka reke. Projektna cena mosta iznosila bi 100 miliona evra, sredstva bi se obezbedila iz investicionih fondova Evropske unije, a partneri bi bili rumunska i srpska strana.

Taj most bi spajao Srbiju i Rumuniju u ovom delu plovnog toka reke.

Projektna cena mosta iznosila bi 100 miliona evra, sredstva bi se obezbedila iz investicionih fondova Evropske unije, a partneri bi bili rumunska i srpska strana.

Sastanku sa predstavnicima iz Rumunije prisustvovali su čelni ljudi grada Požarevca, opština Veliko Gradište i Golubac, Braničevskog upravnog okruga i Regionalne privredne komore.

Cilj skupa bio je razgovor o projektima prekogranične saradnje u svim oblastima, razmena iskustava i posebno priprema za zajedničko nastupanje sa projektima vezanim za strategiju razvoja Dunava.

EU je nedavno usvojila Dunavsku strategiju, u okviru koje je, između ostalog, predviđeno 18,5 miliona evra za rekonstrukciju Golubačke tvrđave, a kasnije nastavak radova na turističkom kompleksu Srebrno jezero i u arheološkom parku Viminacijum kod Kostolca.

Nema komentara.

Ostavi komentar