Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Školi u Maljurevcu uručena donacija u vrednosti od 3.600 evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 04. 2015.

Autor: M. Vajner Izvor: Boom93

Školi u Maljurevcu uručena donacija u vrednosti od 3.600 evra

Osnovnoj školi „Božidar Dimitrijević Kozica“ u Maljurevcu danas je uručena donacija u vrednosti od 3.600 evra koje je obezbedilo osiguranje „Triglav“.

Škola u Maljurevcu je jedina u Braničevskom okrugu koja je pretrpela veliku štetu tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Prema rečima Saše Radića, predsednika Udruženja Slovenaca iz Kostolca, ovom donacijom obezbeđeno je 20 školskih klupa, 40 stolica, dve školske table, dve nastavničke katedre, dva komjuterska stola, 8 konferencijskih stolica i zamenjena unutrašnja stolarija, koja nije menjana od izgradnje škole, 1915.  godine.

Otpravnica poslova Ambasade Slovenije u Republici Srbiji Mateja Norčič Štamcar je istakla da će, povrh svega, 2014. godinu pamtiti po uzajamnoj solidarnosti Srbije i Slovenije tokom poplava, izražavajući nadu da će se ta saradnja nastaviti.

Zahvaljujući se na donaciji, Sanja Krstić Obradović, direktorka škole u Maljurevcu je podsetila da je ovo jedna od najstarijih osnovnih škola u Braničevskom okrugu, kao i da su u poslednjih nekoliko godina uslovi za normalan razvoj i obrazovanje dece podignuti na viši nivo. Škola je priključena na seoski vodovod, omogućeno je centralno grejanje i ugrađena je PVC stolarija. 

Generalni direktor Triglav osiguranja Beograd Dragan Marković je rekao da će školi u Maljurevcu i dalje pomagati, jer je pretrpela ogromnu štetu tokom poplava i mnogo toga nedostaje.

Zaposleni iz Triglav Grupe su se od prvog dana prošlogodišnjih poplava uključili u organizaciju pomoći ugroženima, pa su se zajedničkim snagama potrudili da prikupe što više sredstava i doprinesu oporavku naše zajednice od prirodne katastrofe.

Osim pomoći školi u Maljurevci, predstavnici Triglav Grupe, 16. aprila uručili su donaciju i školama u Valjevu.

Ukupna vrednost donacija za tri osnovne škole u Srbiji iznosi 36.000 evra.

pon

20.04.

2015.

колега [neregistrovani] u 08:30

висок момак

Ајде Бане обезбеди неку донацију или бар организуј ако можеш и ако знаш,а не само да се сликаш и парадираш.

Odgovori
pet

17.04.

2015.

Vera [neregistrovani] u 16:45

LEPA VEST

Napokon neka lepa vest! Svaka cast!

Odgovori

Ostavi komentar