Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Srđan Živković dobitnik nagrade "Milivojev štap i šešir"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 02. 2011.

Autor: 2

Srđan Živković dobitnik nagrade "Milivojev štap i šešir"

Pobednik ovogodišnjih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir" je Srđan Živković, glumac pozorišta ''Hranislav Dragutinović'', centra za kulturu ''Radivoj Uvalić - Bata'' u Prokuplju.

On je nagradu dobio u žestokoj konkurenciji Marka Ristivojevića (Aleksa), Branislave Ilić (Ikonije), Nebojše Vićentijevića (Mileta ''Pulje'') i Jovice Toškovića (M'sje Pjera).

Međutim, pravi motiv bila mu je ''konkurencija u liku'' jer je odigrao kapetana, biznismena, psihijatra i advokata. No i tu, po svoj prilici ponajtežu prepreku, uspešno je savladao. To je rekla publika, to je rekao i žiri. Na završnoj večeri festivala, u čast pobednika, nastupio je dramski studio "Maska" iz Starog Sela, sa predstavom "ČAS", najbolja predstava upravo završenih Četvrtih susreta dramskih amatera Braničevskog okruga i Pomoravlja "Živka Matić".

pet

25.02.

2011.

PRETORIJANAC [neregistrovani] u 08:19

REZIME SELEKTORA

Preuzeto sa foruma MyCity

Evo nas na kraju još jednog festivala. Želeo bih da ukratko rezimiram neke utiske. I u pozorištu, kao i u drugim aktivnostima , važi krilatica - ''kad te hoće, sve te hoće...''. Ove godine je berba bila odlična, kako bi to rekli vinogradari. Srpska amaterska pozorišta opstaju uprkos svemu . Umesto da uspevaju zahvaljujući Ministarstvu kulture, Savezu amatera , okružnim i lokalnim vlastima, amateri uspevaju uprkos njima. Čemu mogu da zahvale? Pre svega, svom neviđenom entuzijazmu i činjenici da ima stvarno mnogo ljudi koji vole dramski amaterizam. Čak im ni kriza, ni posustala država, ni stravično nagomilana tušta i tma birokratije u svim oblastima, pa i u kulturi, ne mogu da spreče amatere naše zemlje da se bave glumom i pri tom stalno podižu nivo kvaliteta!
To je fantastično ohrabrenje za sve nas. Srpske varoši ne odriču se svojih zaljubljenika u tu beskrajno lepu umetnost.
Naša kuća ima tu povoljnost da smo se pravovremeno, pre više decenija, u ovom gradu pozicionirali kako valja i nikad nismo dozvolili, ni u najtežim vremenima, da nas ponese reka dekadencije, rutinerstvo ili samozadovoljstvo. Ohrabrili smo se da publici u prva tri i po meseca svake godine ponudimo tri festivala , stepenovana od okružnog, preko amaterskog državnog, do profesionalnog.
Moram i hoću da napišem: sve to su osetili i prepoznali naše kolege iz cele Srbije. Svi su se ozbiljno i temeljno pripremili i ovaj festival shvatili kao zajednički posao i zadatak - da zadovoljimo publiku, odnosno njihovu kulturnu potrebu. U momentu kada je selekcija obavljena i repertoar zatvoren, svi smo se tog trenutka našli na zajedničkom poslu. Tako smo se svi ponašali i to je rezultiralo odzivom publike i punim uspehom festivala.

I na ovaj način želim da se zahvalim svim kolegama iz Srbije , kako onima koji su učestvovali , tako i onima koji su bili u selekciji a nisu ove godine pozvani. Svi smo znali da od petnaestak, dvadeset predstava koje su bile u konkurenciji samo pet je moglo da igra, ali to nikome nije smetalo da se družimo, odgledamo predstave, razgovaramo i stvaramo nove kontakte i planove. Hvala kolegama!

Odgovori

Ostavi komentar