Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 02. 2011. Izvor:Beta

Autor: 2

Nova donacija Japana zdravstvu Srbije

Vlada Japana poklonila još 224.500 evra za medicinsku opremu i dva ambulantna vozila za četiri zdravstvene ustanove u Srbiji.

Ugovor o poklonu su danas u Vladi Srbije potpisali ambasador Japana Tošio Cunozaki i predstavnici Specijalne bolnice za endemsku nefropatiju u Lazarevcu, Doma zdravlja u Golupcu, Zdravstvenog centra Požarevac i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal u Vrdniku.

Bolnici iz Lazarevca je dobila 61.700 evra za krevete, monitore za pacijente, sistem za snadbevanje kiseonikom i drugu opremu za intenzivnu negu, a Dom zdravlja iz Golupca ambulantno vozilo i medicinsku opremu vrednu 60.400 evra. Zdravstveni centar iz Požarevca je dobio endoskop, defirbrilatore i monitore za pacijente, ukupne vrednosti 70.000 evra, a bolnica u Vrdniku opremljeno ambulantno vozilo i laboratorijsku opremu od oko 28.000 evra.

Cunozaki je rekao da, uključujući današnju, ukupna pomoć Japana Srbiji kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva od 1999. iznosi oko 7,1 miliona evra. Ukupan iznos pomoći Japana Srbiji je veći od 200 miliona evra, dodao je ambasador.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije