Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 03. 2011.

Autor: 2

Edukacija za poljoprivrednike

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ i Grad Požarevac u okviru projekta „Bašta Srbije“ organizovali su trening na temu kvaliteta proizvoda i standardizacije.

Cilj treninga je da se poljoprivrednim proizvodjačima pruže relevantne informacije i znanje, koje će moći da primene u vlastitoj proizvodnji kako bi se što više približili zahtevima medjunarodnih tržišta, kaže Ivana Antonijević, savetnik za turizam i ruralni razvoj Regionalne razvojne agencije.

"Cilj projekta je da podrži konkurentnost poljoprivrednih proizvođača iz našeg regiona i ovaj trening je vezan za teme kao što su bezbednost hrane, kvalitet proizvodnje i standardizacija, posebno u smislu standarda koji se primenjuju u EU i našeg nacionalnog zakonodavstva. Ove edukacije za poljoprivrednike su samo deo aktivnosti u okviru projekta „Bašta Srbije". U planu su i edukacije vezane za marketing i prodaju proizvoda, a već je bilo i studijskih putovanja koja su bila jako korisna jer su iz prve ruke pružila informaciju tim proizvođačima o tome kako zapravo funkcioniše poljoprivredna proizvodnja i udruženja i zadruge u Evropi." kaže Antonijević.

Ovakvi treninzi su odlična prilika za razmenu znanja i iskustava medju proizvodjačima, jer im prisustvuju ljudi iz celog regiona, napominje Antonijević.

Trodnevni trening, koji se održava od 9. do 11. marta u zgradi Gradske uprave Požarevac, otvoren je besplatan za sve zainteresovane poljoprivrednike.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar