Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 03. 2011.

Autor: 1

Usvojen rebalas budžeta

Skupština grada Požarevca usvojila je danas rebalans budžeta za 2011.godinu.

Budžet iznosi oko 2,9 milijardi dinara, a deficit od 800 miliona  finansiraće se sa 633 miliona dinara sredstava koja su ostala neutrošena prošle godine i zaduženjem kod poslovnih banaka od 167 miliona dinara.

Transferna sredstva republike povećana su za 32 miliona dinara i sada iznose oko 238 miliona. Zamenik gradonačelnika Vukica Vasić kaže da su u budžet prenete obaveze iz 2010. od oko 750 miliona dinara iz direkcije za izgradnju i gradskih fondova za zaštitu životne sredine, razvoj i agrar. U budžet su ugrađeni i novi zahtevi vredni 82 miliona dinara.

Preuzete obaveze  Fonda za zaštitu životne sredine iz prethodnih godina iznose oko 600 miliona dinara, Fonda za razvoj 63 miliona, Direkcije za izgradnju 61,5 miliona, a Agrarnog fonda 11,5 miliona dinara.

U budžetu su predviđena dodatna sredstva za izgradnju vrtića u Burjanu od 13,5 miliona dinara, 10 miliona dinara za deratizaciju, 7 miliona za izgradnju pružnog prelaza Meminac, 4,5 miliona dinara za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, 3,2 miliona su dodatna sredstva za izgradnju sportske sale u školi Sveti Sava, dok će grad platiti i nakandu direkciji za puteve za realizaciju fekalnog kolektora na zabelskom putu.

Za budžet su glasali odbornici stranaka vladajuće koalicije i troje odbornika koji su danas počeli da deluju samostalno.

Nema komentara.

Ostavi komentar