Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 03. 2011.

Autor: 1

Pet godina smrti Miloševića

Danas se navršava pet godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, haškog optuženika Slobodana Miloševića. Udruženje "Sloboda" organizovalo je kompletno obeležavanje godišnjice smrti u Požarevcu.

Od rukovodstva Socijalističke partije Srbije danas je na Miloševićevom grobu u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu bio samo Milutin Mrkonjić.

"Svi (iz vrha SPS-a) su na svojim zadacima. Ivica Dačić je u Turskoj, Slavica Djukić-Dejanović predsedava skupštinom, Žarko Obradović  razgovara sa ministrom Hrvatske. Prema tome, nema potrebe praviti oko toga bilo kakve spekulacije", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić kaže da je došao na Miloševićev grob kao prijatelj, a ne kao funkcioner.

Na Miloševićevom grobu danas je bilo nešto više od 100 ljudi. Viđen je i Momir Bulatović koji je u Požarevac došao organizovano sa grupom Miloševićevih poklonika iz Crne Gore.

Nakon obilaska groba, u Požarevačkom Centru za kulturu udruženje "Sloboda" danas je predstavilo knjigu "Takvog ga znam" koja predstavlja zbornik izjava o Slobodanu Miloševiću.

sub

12.03.

2011.

njegos [neregistrovani] u 15:46

skromno misljenje

za nas iz Bosne on je ipak ostao heroj. ne bi se ipak mi mogli braniti tri godine sami. nek mu je slava...

Odgovori
pet

11.03.

2011.

Big Bubble [neregistrovani] u 09:48

Kad ja tamo, a ono medjutim

Najveci broj pozarevljana Slobodana Milosevica pamti po raspadu drzave, ratovima, mobilizaciji, sankcijama, inflaciji od milijardu procenata, socijalnoj bedi i ponizavanju, bombardovanju, kradjama izbora, velicanju kriminalaca, kradji svakog dostojanstva i bahatom ponasanju njegove porodice. Takodje, jedan broj onih koji su od njegove vlasti imali korist, ostvarivali veliki profit pamtice ga drugacije i zaklinju se i dan danas.
U tom obelezavanju nece ucestvovati niko ko je svestan cinjenice da je 5.oktobra srusen diktator i jedan zao i nazadan rezim. To sto ce tamo biti njegovi bliski saradnici i neki odani sledbenici ideja Slobodana Milosevica nikome ne smeta (zanemarljiv je broj) i daleko od toga da me zabrinjava.
Mnogo Vise me razocarava cinjenica da naš narod nije previše promenio svoj odnos prema politicarima na vlasti. Ljudi treba vise da postuju sebe i svoje dostojanstvo i da svoju decu vaspitavaju da cene više svoj život i da svoj život uvek stavljaju ispred interesa „države“ i politicara, pa će možda biti nade da se svi kolektivno izlečimo od nesrecne proslosti.


Odgovori

Ostavi komentar