Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 12. 2015.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Budžet nam je 3 i po milijarde dinara

Skupština Požarevca u četvrtak bi trebalo da usvoji budžet grada za 2016.godinu. Budžet bi naredne godine trebalo da bude težak 28,4 miliona evra. Od toga, 10,3 miliona evra su sredstva budžeta koja su ostala neiskorišćena u 2015.godini.

U ukupnim jvnim rahodima od oko 3,5 milijarde dinara, kapitalni izdaci čine četvrtinu budžeta (24%), rashodi za zaposlene 17%, transferi i donacije 11%, nabavka imovine 9%, subvencije oko 4%, a socijalna pomoć 1% budžeta.

Po funkcionalnoj klasifikaciji najviše novca bi trebalo da se utroši na zaštitu životne sredine, oko 900 miliona dinara, zatim na javne usluge oko 660 miliona i obrazovanje 530 miliona... Na dnu su socijalna zaštita 94 miliona, zdravstvo 28 miliona i javna bezbednost 11 miliona.

Nezavršeni kapitalni projekti iz 2015.godine koji se prebacuju u narednu godinu, između ostalog su:

Izgradnja rezervoara za vodu na Tulbi, kišna kanalizacija u PP odredu i Varoškom brdu, trotoari i asfalt u ulici Knez Milošev Venac, eksproprijacija zemljišta ulica u novoj industrijskoj zoni, sanacija gradske deponije komunalnog otpada, postavljanje semafora kod Vuk Karadžić škole, ugradnja stolica u Velikoj sali Centra za kulturu, zamena prozora na zgradi Medicine rada, kao i promena stolarije u dva požarevačka vrtića.

Od 73 kapitalna projekta koji su prikazani u budžetu, samo je jedan čije finansiranje bi po planu trebalo da počne ove godine. S druge strane, svi kapitalni projekti bi prema najnovijem planu trebalo da se okončaju u 2016.godini.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije