Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 03. 2011.

Autor: 1

Požarevac dobija autobus-vrtić

Grad Požarevac je jedini na teritoriji Republike Srbije dobio specijalan autobus za prevoz dece koja nisu u stanju da dođu do predškolskih ustanova, o čemu će poseban sporazum biti potpisan tokom maja ove godine, saopštila je gradska uprava.

U Požarevcu je predstavljen projekat  Unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u koji je odobren  na osnovu finansijskog sporazuma između Ministarstva prosvete i Evropske komisije u okviru nacionalnog programa i projekta za Srbiju iz IPA fondova.

Grad Požarevac je na pomenutom Projektu aplicirao u aprilu 2010. godine, a predviđeno je da u njemu učestvuje 15 gradova i opština.  

Praktično, Požarevac dobija mogućnost da se deca, koja nisu obuhvaćena predškolskim obrazovanjem, adekvatno uključe u pomenuti oblik vaspitanja. Namera projekta je da se direktno doprinese povećanju obuhvata dece iz tih osetljivih grupa za najmanje 10 odsto do završetka projekta.

Današnjem sastanku su, pored ostalih, prisustvovali rukovodilac projekta Mišel Krepon, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  Milanče Aćimović.

Nema komentara.

Ostavi komentar