Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 03. 2011.

Autor: 1

Letnje bašte

Način na koji će biti postavljane letnje bašte u Požarevcu uređen je Odlukom o postavljanju manjih montažnih objekata i pravilnikom o tehničkim uslovima.

Od 1.marta do 1.novembra vlasnici ugostiteljskih objekata bašte mogu da postavljaju na osnovu rešenja koje donosi odeljenje za imovinsko-pravne, komunalne poslove i saobraćaj, kaže načelnica Dragana Živanović.

Cena zakupa je na nivou prošlogodišnje i za centralnu gradsku zonu iznosi 20 dinara dnevno po kvadratu.

Odeljenju su do sada podneta samo četiri zahteva za letnju baštu.

Letnje bašte u Požarevcu moći će da se postavljaju ispred ili pored objekata koji se bave ugostiteljskom delatnošću.

Živanović kaže da u pešačkoj zoni nije neophodna saglasnost susednog objekta za proširenje bašte, dok se za sve druge lokacije to zahteva.

Tehničkom skicom za Stari korzo predviđena su tri prolaza za pešake pored letnjih bašti. Jedna od manjkavosti jeste što na osnovu nje nije jasno da li će biti fizički moguć prolaz vozilima interventnih službi, kao što je hitna pomoć ili vatrogasno-spasilačka služba.

Lokalnim propisima tačno je uređeno koliko će letnje bašte biti udaljene od ivičnjaka kolovoza, pešačkih prelaza, raskrsnica i sl. Živanović kaže da će osim inspekcijskih službi ove godine kontrolu vršiti i komunalna policija.

sub

19.03.

2011.

SIMA [neregistrovani] u 10:30

Oleee!!!!!

Blago nama što još nismo ni blizu Evropske Unije. jer kako bi inače imali koridu u sred " rodnog grada" kako kaže Volica gastarbajterka. Voleo bih da dotična malo više vremena provede u Požarevcu pa da malo uživa u slalomu oko stolica i stolova po pešačkoj zoni , da uživa dete vozeci auto po ovdašnjim rupama i da poskakuje po stanu u ritmu tehno muzike u 5 ujutru kad treba da ide na posao. Doduše ako Beograd može da ima splavove što ne bismo i mi imali kafiće na sprat pošto nam je očito Stari korzo premali ?

Odgovori
pet

18.03.

2011.

Dramoser Entuzijasta [neregistrovani] u 23:38

Bilo kuda bašte u Požarevcu svuda

Letnje bašte u Požarevcu moći će da se postavljaju ispred ili pored ili iza ili na ili u ili evo ti ga na objekatu koji se bave ugostiteljskom delatnošću.

Odgovori
pet

18.03.

2011.

Novinar u penziji [neregistrovani] u 21:30

Zvuči neverovatno, ali istinito

Radno vreme kafića, restorana i klubova često prelazi dozvoljeno, dok propisanu granicu za jačinu buke i žamora gotovo da nijedan ugostiteljski objekat u gradu ne poštuje. Tokom leta svake noći pod prozorom trešti muzika iz obližnjeg kafića kao da je diskoteka, čak i u toku radne nedelje, a grad nam to još organizuje?
Problem buke naročito je aktuelan od 1.maja do 1.oktobra, kad rade sve letnje bašte u centru grada, a građani drže otvorene prozore zbog toplote. Ko meri jačinu muzike disko dzokeja ili živu muziku tokom koncerta, galamu gostiju, škripu stolica, razbijanje stakala, buke koju proizvode automobili ispred tih objekata. O smradu pljeskavica i da ne govorim. Zvuči neverovatno, ali istinito da lokalni funkcioneri sede i vesele se u tim kafićima.

Odgovori
pet

18.03.

2011.

Volica, gastarbajterka [neregistrovani] u 21:15

Uživajte dok možete!

Kad sam proslog leta bila u mom rodnom gradu, super sam se provela i bilo je strava, fenomenalna atmosfera i super provod. Prava turistička atrakcija za nas gastarbajtere i druge goste iz okolnih sela je noćni život Požarevca, brojni klubovi koji rade do ranih jutarnjih sati i letnje baste u kojima muzika gruva do zore i koju besplatno organizuje grad. Nije mi jasno kako nekog nervira sto moze da se postavljaju stolovi u pesackoj zoni, jer kad udjete u EU to nema, a jos da vam gradonacelnik bude vlasnik kafe-a, to tek malo morgen. Ovde na svaku prijavu građana komunalni inspektori izlaze na teren, ekološka inspekcija meri buku u kafićima, pa ukoliko ona prelazi 40 decibela napišu prijavu sudiji za prekršaje i kazne su opasne. Blago vama kad prema važećim propisima restorani mogu da rade do 24 sata, a noćni barovi čak do četiri ujutru. Galamu i glasnu muziku i posleponoćno razuzdano veselje, vristanje, urlanje odmah nadrkani sugrađani prijavljuju policiji, a ukoliko je u pitanju narušavanje javnog reda i mira, nagraiso si skroz. Ovde bre građanima najveći problem predstavlja glasna muzika, buka gostiju koji sede u letnjim baštama, nekontrolisano parkiranje, škripa guma i turiranje automobile. Proteklih godina imali smo pritužbi kad smo slavili slavu I hteli malo da se veselimo, jer smo u stambenoj zgradi. Moraamo da poštujemo kućni red zgrade i buka ne sme da bude jača od sobnog zvuka. A tek to sto ne izdajete fiskalne racune zbog toga vam zabrane da obavljate taj poso i gubite licencu. Uživajte dok možete!

Odgovori
pet

18.03.

2011.

Joca Kiseonik [neregistrovani] u 20:52

A u zgradama pacovi ko macke!

Cinjenica da u pešačkoj zoni nije neophodna saglasnost susednog objekta za proširenje bašte, dok se za sve druge lokacije to zahteva govori dovoljno sama za sebe. Nekome je gradska vlast majka, a svima ostalima maceha. Ako hoces da drzis rostilj u objektu koji je u zgradi, moras da dobijes saglasnost stanara u zgradi, uradis ventilaciju, deratizaciju, komasaciju i sta sve jos ne. A ako hoces da postavis 70 stolova u pesackoj zoni dovoljno ti je da si dobar sa nekim "odozgo". a ne kazem sa kikirikijem.

Odgovori
pet

18.03.

2011.

zoro [neregistrovani] u 19:08

?

nisam ni znao da imamo pesacku zonu, a da mozemo da je koristimo samo zimi jer tada nema basti iz nazovi kafica inace u letnjim mesecima ona gubi smisao jer nadjite mi gde da setamo kad je sve preokupirano stolovima a ta ulica je bas zato zatvorena za saobracaj pa cete i sada da zatvorite jos jednu da bi opet mogli biznismeni da izbace stolice na sred pesacke zone

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije