Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2011.

Ponovo suđenje Marku Miloševiću

Apelacioni sud u Beogradu poništio je rešenje Osnovnog suda u Požarevcu o obustavljanju krivičnog postupka protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika.

Ponovljeni postupak po tužbi člana Otpora Nebojše Sokolovića počinje 6.aprila, a ponovo će ga voditi sudija Gordana Vidojković

Apelacioni sud postupao je po žalbi Sokolovićevog zastupnika, a u obrazloženju se navodi da su učinjene bitne povrede postupka i Krivičnog zakona, rekao je Boom 93 portparol Osnovnog suda u Požarevcu Miroslav Lukić.

Sokolović je Marka Miloševića i njegove saradnike tužio za nanošenje teških telesnih povreda

opasnih po život. Do apsolutnog zastarevanja ovog krivičnog dela dolazi nakon 20 godina.

Veće sudije Gordane Vidojković je rešenje o obustavi postupka doneo na osnovu krivičnog dela nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu koje zastareva nakon 10 godina.

Veće iste sudije je 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede Lukoviću i Sokoloviću, a tužba protiv Miloševića je odbijena.

Naredne godine Okružni sud ukinuo rešenje, a tadašnji Opštinski sud pre ponovnog odlučivanja obustavio je postupak po tužbi Lukovića koji je u medjuvremenu preminuo.

I ovo rešenje ukinuo je Okružni sud, ali je veće sudije Vidojković ponovo donelo identično rešenje.

Posle ponavljanja žalbe Apelacioni sud je tri dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti, potvrdio rešenje prvostepenog suda, da bi nakon toga Osnovni sud obustavio postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića.

Postupak se vodi od 2001.godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje.

Otporaši Sokolović, Momčilo Veljković i Radojko Luković koji je poginuo pre tri godine, fizički su napadnuti u centru Požarevca 2. maja 2000. godine. Radojko Luković i Nebojša Sokolović tada su zadobili teške povrede opasne po život.

Osim Marka Miloševića, Sokolović je tužio njegove saradnike Zorana Ivanovića Roleksa, Bojana Tadića, Milana Bajića i braću Milana i Sašu Lazića.

uto

22.03.

2011.

zoro [neregistrovani] u 17:29

kraj

znaci puca ljubav crveno zute socijalno odgovorno gradske republicke vlasti

Odgovori

Ostavi komentar