Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 06. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Blic, Boom 93

Požarevac – slepo crevo?

Vlada Srbije bi na predlog Ministarstva saobraćaja trebalo da do kraja jula donese odluku o gašenju železničkog saobraćaja na 20 deonica, piše Blic. Reč je o prugama ukupne dužine od oko 800kilometara. Među deonicama koje bi trebalo da se ugase je i pruga između Požarevca i Majdanpeka.

Osnov za takvu odluku je analiza rentabilnosti „Železnica Srbije“.

Međutim, na listi su se našle i neke važne regionalne trase koje su od interesa za građane i privredu.

Takve trase su Požarevac-Majdanpek ili deonica Kraljevo-Kruševac.

Železnice su dale mogućnost lokalnim samoupravama da se do juna izjasne da li mogu da finansiraju održavanje putničkog i teretnog saobraćaja na pravcima koje država više neće da finansira, piše list. 

Poznato je da se na delu pruge od Požarevca prema Majdanpeku gradi potpuno nova trasa industrijskog koloseka koji bi trebalo da poveže energetski kompleks u Kostolcu sa ostatkom železničke mreže u Srbiji.

Reč je o važnoj investiciji, ali nije jasno da li će održavanje postojeće pruge na deonici od Požarevca do Stiga preuzeti elektroprivreda ili sam Grad Požarevac.

Pruga koja prolazi kroz sam Požarevac je u nikad lošijem stanju, što je posledica višegodišnjeg nemara. Pojedini delovi pruge gotovo se i ne vide od rastinja ili su šine gotovo potonule u zemlju. Pruga je u tako lošem stanju da nije jasno šta su Železnice do sada održavale pa žele da prestanu sa finansiranjem.  

Ministar saobraćaja Zorana Mihajlović navela je da će u naredne tri godine biti modernizovano oko 500 km pruga na kojima će se voziti oko 120 km/h. Međutim, više od 800km najverovatnije će biti ugašeno jer se slabo koriste i predstavljaju trošak za „Železnice“.   

pet

21.10.

2016.

GANZ [neregistrovani] u 19:02

Van zdrave pameti

Razlog sto na pruzi Pozarevac - Majdanpek voze samo teretni vozovi je lose stanje pruge; kada bi se pruga remontovala i elektrificvirala, po njoj bi vozilo vise vozova: i teretnih i putnickih i ona bi bila rentabilna. Pravac Mala Krsna - Pozarevac - Kucavo - Majdanpek - Bor - Zajecar - Nis je paralelan Koridoru 10 i ima strateski znacaj za Srbiju. Moguce su vremenske nepogode (poplave), elementarne nepogode (zemljotres) ili saobracajne nesrece (paljenje teretnog voza sa opasnim materijama, rusenje aviona itd.) koje bi mogle prekinuti prugu Beograd - Nis; pravac preko Majdanpeka, Bora i Zajecara omogucio bi da se odrzi saobracaj izmedju Zapadne i Juzne Evrope. Vlada Republike Srbije zeleznice Timocke krajine vidi kao "slepa creva"; to medjutim nisu nikakva "slepa creva", vec veza izmedju dva evropska koridora: Koridora 10 u Maloj Krsni i Crvenom Krstu sa Koridorom 7 u stanici Prahovo Pristaniste - reka Dunav. Prema tome, timocke pruge, pa i ova Pozarevac - Majdanpek - Bor - Zajecar - Prahovo Pristaniste trebalo bi da dobiju status MEDJUNARODNIH PRUGA. Rudnik bakra "Bor" najveci je rudnik bakra u Evropi i bila bi fatalna greska uskratiti mu najblizu zeleznicku vezu sa lukama Smederevo i Beograd! Timocke pruge vode gotovo do same hidroelektrane "Djerdap 1", najvece hidroelektrane u Evropi, a nisu elektrificirane. Odluka o ukidanju pruge Pozarevac - Majdanpek je krajnje nepromisljena i neprofesionalna! Ujedinimo se i ucinimo sve u nasoj moci da je spasimo!

Odgovori
čet

09.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 09:54

Za neverovati

Da li se neko bavio vizijom, pre nego što je stavio predlog o gašenju pruge Požarevac-Majdanpek. Očigledno da nije, a sumnjam i da zna strateški značaj ove pruge. Taj koji to predložio ili nije odavde ili ništa nezna. Evo i zašto. U toku su pregovori izmeđe EPS-a, odnosno ogranka TE-KO Kostolac o izgradnji, nove pruge od TE-KO Kostolca do stanice Stig. Ova pruga je vrlo bitna zbog transporta, proizvoda odsumporavanja, koja kao krajnji proizvod ima gipsane ploče. Takođe ima značaj u izgradnji nove termoelektrane. Ovde je neko rekao zbogom pameti i dao predlog za ukudanje železničkog saobraćaja. Glasali ste dobili ste.

Odgovori
sre

08.06.

2016.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 13:29

Ide Mile Vuckovom prugom

Osnova evropske i svetske privrede je zeleznicka infrastruktura. 60% trasnporta u EU je zeleznica. Gospodo, kada sredimo asfaltnu i pruznu infrastrukturu tada ce tek da nas prime u EU ako je uopste bude do tada. Nisu problem korupcija i Kosovo!

Odgovori

Ostavi komentar