Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 03. 2011.

Autor: 1

Ne bacajte lekove

Apoteka Požarevac će od 1. do 20.aprila sprovesti akciju prikupljanja lekova kojima je istekao rok upotrebe.

Građani će svakim radnim danom od 10 do 12 časova moći da predaju "stare" lekove na sporednom ulazu u centralnoj apoteci. U akciji će biti vršena evidencija o poreklu, vrsti i količini lekova, a potrebno je da građani kod sebe imaju ličnu kartu.

Novi Pravilnik o prikupljanju medicinskog i farmeceutskog otpada predviđa da lekove kojima je istekao rok, ubuduće građani treba da vraćaju u apoteke, a ne da ih sami bacaju.

Apoteke u Subotici među prvima su počele da primenjuju Pravilnik o farmaceutskom otpadu koji je donet u novembru prošle godine. U u svim državnim apotekama u tom gradu  postavljeni su propisani crveni kontejneri za odlaganje lekova kojima je istekao rok trajanja.

Nekontrolisno bacanje medikamenata opasno je po životnu sredinu i zdravlje ljudi jer se preko zemlje i vode vraćaju građanima kroz lanac ishrane.

ned

24.07.

2016.

Trta [neregistrovani] u 15:35

Re:

Da li otkupljujete i druge lekove, tipa imunosupresore?

Odgovori
uto

29.03.

2011.

Baba - Nadrilekar [neregistrovani] u 23:02

Otkupljujem stare lekove kojima je istekao rok?

Nudim povoljne cene za lekove kojima je istekao rok. Nikako ih ne bacajte! Ne kupujem samo sirupe i mast za suljeve. Najbolje placam bensedin, bromazepam i dijazepam kome je istekao rok ili menjam za krompir. Sifra: Baba - Nadrilekar, zelena pijaca, tezga iza kajmaka iz Homolja.

Odgovori

Ostavi komentar