Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 03. 2011.

Autor: 1

Otvara se gradska galerija

Gradska uprava u Požarevcu za sutra je najavila otvaranje gradske galerije na Starom korzou.

Na svečanosti biće otvorena izložba dela slikara Miodraga Miće Popovića.

Galerija je trebalo da se otvori jesenas, kako je bilo prvobitno najavljeno. Prostor u kojem se nalazi nekada je koristio frizerski salon, a sada je dodeljen na korišćenje Narodnom muzeju u Požarevcu.

Kustos muzeja Violeta Tomić ranije je izjavila da će galerija biti, pre svega namenjena za likovne, ali i tematske izložbe.

„Galerija će biti namenjena multidisciplinarnim oblastima, po svim standardima. Pre svega za likovne, ali i za tematske izložbe. Priređivaćemo  izložbe, ne samo Narodnog muzeja, već i Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke i drugih.

Ona je rekla i da će se postavke u galeriji menjati na mesec dana, kao i da će poseta biti besplatna.

čet

31.03.

2011.

Cica mica [neregistrovani] u 17:10

Glas za galeriju

Pa, i nije baš da smo odviše kulturni da nam ne treba još jedno mesto gde bismo nešto pozitivno mogli da usvojimo. Kad je već pešačka zona, trebalo bi kroz nju pešačiti i gledati u nešto kvalitetno, umesto u raju za baštenskim stolovima!

Odgovori
čet

31.03.

2011.

Bosko, komandant [neregistrovani] u 16:44

Konacno

Krajnje je vreme bilo da se nesto pametno otvori u centru grada. Bravo za galeriju. Jos kad bi proredili malo kolicinu stolova da moze covek da se proseta tom pesackom zonom, bila bi prava stvar. Sve opstinske lokale treba pretvoriti u kulturne sadrzaje, a kafici van centra. Narocito oni koji vec godinama ne placaju nista. Najbolje da se podigne cena, pa ko hoce da drzi kafanu jedna cena, a ko hoce neki kulturni sadrzaj onda ako treba i da ne placa nista. Konacno ste jednu dobru stvar uradili

Odgovori
čet

31.03.

2011.

Pozarevljanin [neregistrovani] u 15:45

Re: Srbivoje

E blago nam sa vama. Bitno je da se izda lokal jos nekom seljanu da otvori jos neki kafic u "pesackoj zoni " koja bi mogla da se nazove kafic zona jer tamo najmanje ima pesaka od svih seljana koji drze kafice tu.
A kulturu ko j...e. Bioskop nam ne treba jer to je za debile, ima se kuci LCD televizor i piratski skinut DVD rip pa se gleda sve sto nas interesuje.
E moj grade, tesko tebi sa svim seljacima koji su te preplavili. A nekada smo bili pioniri svega dobrog sto je dolazilo u Srbiju.
Prvi bioskop u staroj Jugoslaviji a ujedno i Srbiji bio je bas u Pozarevcu.
A sada nema ni jedan.

Odgovori
čet

31.03.

2011.

Akademik [neregistrovani] u 14:56

Super je

Sve pohvale za zatvaranje frizerskog salona koji je bio gradsko ruglo.
Bolje i galerija nego Ukras.

Odgovori
čet

31.03.

2011.

srbivoje [neregistrovani] u 14:16

Grad samo ima stetu!

Lokacija nove galerije se nalazi u pesackoj zoni. Lokal je mogao da se izdaje za min. 3,000 EURA mesecno. Samo za 3 godine izdavanja moglo je da se dobije min.jedan vrtic ili sala za fizicko u nekom selu! To isto je moglo da se uradi sa Toplifikacijom, Turistickom organizacijom, Usluznim centrom, Bas me zanima cija ce izlozba prva da bude: Istorijskog arhiva ili Udruzenja "Codex Djura Jaksic" ?

Odgovori

Ostavi komentar