Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 04. 2011.

50.000 dinara bez dobitnika

Kulturno-prosvetna zajednica (KPZ) ove godine nije dodelila prvu nagradu za Esej o glumcu.

Žiri je smatrao da nijedan od 10 radova koji su pristigli na konkurs svojim kvalitetom ne zaslužuje prvu nagradu koja je ove godine povećana i iznosi 50,000 dinara.

Predsednik KPZ Pavle Miladinović kaže da bi 50.000 dinara trebalo zaslužiti kvalitetom.

"To je, zapravo, novac Centra za kulturu koji mi i ne vidimo kao Kulturno-prosvetna zajednica. To nama ništa ne pripada i ne ostaje", kaže Miladinović.

Od ukupno 10 radova sa konkursa, treća nagrada dodeljena je Spasoju Ž. Milovanoviću iz Kruševca za esej "Tomislav Trifunović - život iza umetnosti", a druga  Dejanu Čaviću iz Beograda za esej-ogled "Zoran vs Bata - Zoran Radmilović i Danilo Bata Stojković".

Žiri su činili Dragoslav Vučković, Tatjana Živković i Lela Likar. Odluke o nagradama donete su jednoglasno.

U obrazloženju, kao razlog da se prva nagrada ne dodeli, između ostalog se navodi da je žiri smatrao da nagrada Zlatno pero, uz novčani iznos od 50.000 dinara, mora pripasti eseju koji u potpunosti ispunjava sve kriterijume studioznog, tematski i estetski jasno uobličenog vidjenja jednog segmenta pozorišne umetnosti, bilo da je reč o glumačkom ostvarenju, predstavi, liku, ili samom glumcu.

sre

06.04.

2011.

Metak [neregistrovani] u 08:17

Intelektualna masturbacija

Kad sam čuo nešto od one intelektualne mastrurbacije drugonagrađenog, sasvim mi je jasna odluka da se ne dodeli prva nagrada.

Odgovori
sre

06.04.

2011.

ucesnica konkursa [neregistrovani] u 03:34

boz sifre

Zna li neko ko su ovi anonimusi koji sacinjavaju ziri.Bice ipak da im se nisu svidela nasa imena ,a ne radovi. Konkurs na kojem se insistira da se rad potpise punim imenom i prezimenom! Oj Srbijo!

Odgovori
sre

06.04.

2011.

bojancos [neregistrovani] u 01:21

Lakrdija u mom selu

Ovo je smesno :) Mogli su da kazu da je prva nagrada 1.000.000 eura i onda narednih milion godina da ne dodele nijednu prvu nagradu,zato sto bi tih milion eura trebalo zaslužiti kvalitetom.

Moje selo POZAREVAC,lepse od Pariza !!

Odgovori
uto

05.04.

2011.

propali pisac [neregistrovani] u 13:51

Jer to naredio knjizevnik Lukić?

Ko veruje da su Dragoslav Vučković, Tatjana Živković i Lela Likar odlučili da nema #1 nagrade? Ostavili pare za sledeću godinu da prodju jeftinije.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije